Bronies.cz

Úplná verze: Lucidní snění aneb portál do Equestrie
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Vypadá to docela zajímavě, tak tu techniku WILD asi dneska zkusím. Když tak dám zítra vědět jak to dopadlo.
No ale být vzhůru je podstata metody WILD -> Wake Initiated Lucid Dream Ajsmug

Prakticky máš 2 základní metody - WILD a DILD (to je právě bez toho probuzení, test ve snu - Dream Induced Lucid Dream), viz http://www.dreamviews.com/f20/lucid-drea...ues-69883/
Tak ohledně slíbeného reportu: nic zajímavého, usnul jsem Rainbowlaugh
Tak s dnešní plodnou nocí mám další nové informace.

Poslední dobou, pokud spím dostatečně dlouho, tak se mi vždy vytvoří nějaký sen, nebo si ho alespoň pamatuju. Dnešní sen byl poměrně zajímavý, bohužel s nonpony tématikou.

Zámek, dostání se o třicet let do budoucnosti, všechno zarostlé. Okna jsou pokrytá zeleným mechem, prostě postapokalyptika. Kamarád praští do okna, ale to je jenom nakřáplé. Tak vezme kámen a hodí ho do něj. Sklo se rozsype a všechny ty střepy mu spadnou na záda. Jenomže se mu nic nestalo. (Že by podvědomý test reality???)

Každopádně dostali jsme se dovnitř. Neustálý pocit, že tady už jsem jednou byl. Občas jsem zahlédl i vidiny, které mi ukazovali, jak mě někdo odsud táhne postřeleného.

Sen skončil, ale vzápětí aniž bych se probudil ho nahradil jiný.

Císařství, československo osvobozeno pod vládou jednoho člověka. Moderní doba (2020+) Lidi skandují a provolávají slávu, císařově jménu. Nastávají změny, které se úspěšně plní, přesně jak jsem si přál. Je možné nazvat sen lucidním?

Mám dojem, že se v tom vysněném československu objevila i Twillight Sparkle, ale nejsem si jistý, jestli jsem si to jen spletl s Tomem a Jerrym, nebo to tak opravdu bylo.
Dnes jen normální sny, které si většinou dobře pamatuju i večer. Znamená to, že se mi o hodně lepší snová paměť, aniž bych si cokoliv zapisoval. Samozřejmě, zatím si nepamatuju všechny detaily.

Jinak nic lucidního, ale už se to blíží.
Já poslední dobou nemůžu docílit absolutně ničeho kromě spánku, ani spontánně ne.
Mimochodem, když si vedete zápisník snů, jste schopni přečíst to za pár dní? U mě to ztroskotalo ne na tom, že bych byla líná to psát, ale na tom, že zápisy psané těsně po probuzení uprostřed noci by nepřečetl ani lékárník.
Tak Můj již druhý pokus o WILD skončil usnutím. Asi něco dělám špatně.
(24.09.2012, 06:42)Northern Cross Napsal(a): [ -> ]Mimochodem, když si vedete zápisník snů, jste schopni přečíst to za pár dní? U mě to ztroskotalo ne na tom, že bych byla líná to psát, ale na tom, že zápisy psané těsně po probuzení uprostřed noci by nepřečetl ani lékárník.

Já tímto naštěstí netrpím - pokud si jednou sen pamatuji, tak si ho pamatuji a v klidu si ho zapíšu třeba během dopoledne. Je to dané hlavně tím, že se obvykle za noc vůbec nevzbudím a ráno si tedy buď sen pamatuji nebo ne.

Akorát teď se mi stalo, že jsem si celý den nevzpomněl na zapsání snu a večej jsem si jo už nepamatoval - to už bylo přeci jen moc dlouho... Pinkiesmile
No to víš, že to tak je... Ale ono se to špatně dělá, když musím jít do práce... Ajsmug Takže si to zapíšu třeba během dopoledne, ale nesmím na to zapomenout... Rainbowlaugh

Host

Tohle mě hodně zaujalo.
Mám totiž docela zkušenosti s lucidním sněním, akorát jsem nevěděl, že to je tohle.
V práci jezdím hodně dlouhé cesty autem. Občas, zvláště po nocích když jsem unavený, se za volantem dostanu do stavu, kdy vidím nějakou bizarní věc jakoby průhledně přes to co vidim normálně. Nezřídkakdy jsou to právě barevné animované věci (nejsem si jist, jestli to někdy byli i MLP...). To vím, že je načase se profackovat, pustit na sebe klimatizaci na největší zimu a dojet na nejbližší parkoviště. Tam si splacatim sedačku a usnu. V tu chvíli vim, že spím, uvědomuji si, že jsem na parkovišti u té a té dálnice, ale i přesto se mi zdá sen, který libovolně ovlivňuji. Zpravidla se podvědomě snažím usnout i v tom snu, pak už je většinou klid, i když asi dvakrát jsem zaznamenal, že jsem měl sen ve snu, který nešlo ovlivnit.
Původně jsem si myslel, že je to celkem normální, ale už film Inception mě s několikapatrovými sny trochu nahlodal. A teď vidím, že to není vůbec normální.
No...moje rada jak stavu ovlivnění snu dosáhnout: Unavte se nějakou činností náročnou na mozek (já používám řízení+přemýšlení nad prací, co není hotový atd atd...), a jakmile začnete usínat, moc se nehejbejte, lehněte a spěte. Ještě si uvědomuju že pravidelně stojím na benzině pod lampou (mám z toho takový lepší pocit) Tak by možná mohlo pomoct usínat za nepříliš přímého, ale přecejen za světla. Hodně štěstí z dalšími pokusy. Až zas někdy takhle zaberu, dám vědět, co dělá RD Pinkiesmile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25