Bronies.cz

Úplná verze: Lucidní snění aneb portál do Equestrie
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Rainbowlaugh ani ne já předběhl scootaloo Rainbowlaugh už dokáži ovládnout jakýkoliv sen. Jen je jedna jediná nevýhoda Rainbowlaugh jakmile sen ovládnu, mluvím ze spaní. jednou jsem se skoušel nahrát Rainbowlaugh no a mluvil jsem s mane 6 + cmc Rainbowlaugh Flutterryay
Konečně! Dneska se mi konečně podařilo rozpoznat sen aniž bych se probudil. Bohužel ale byl dost slabý a trval asi jen minutu nebo dvě.

Host

Tak...už jsem v tomhle vlákně dlouho nebyl tak nevím, kde začít. Od minulého příspěvku (cca dva měsíce zpátky) jsem si přečetl pár lucid tutoriálů na webu a povedlo se mi několiko dalších lucidů, vesměs však s nonpony tématikou.
Jako největší úspěch vidím to, že se mi lucid povedl už dvakrát doma a ne v autě. Bylo to vždycky po tom, co jsem byl hodně unavený a koukal třeba do tří do rána do PC. Tématika byla vesměs nezajímavá (jednou jsem běhal po nějakým obchoďáku, kde mě pronásledoval týpek oblečenej v saku a řval, že jsem něco ukradl, já jsem si řekl, že se teleportuju a teleportoval jsem se na louku (tu jsem poznal, bylo to nedaleko babiččina domu). Ten druhý tu ventilovat nebudu Rainbowlaugh Rainbowlaugh .
Největší pecka se mi ale stala v noci z 23. na 24. prosince. Je to věc tak neuvěřitelná, že kdyby nebyly jasné důkazy, že se to stalo, asi bych tomu sám nevěřil. Byl to vážně velmi wtf moment.
Tak tedy...zdál se mi nějaký sen. Nepamatuji si ho přesně, ale byl jsem ve skladišti CS Cargo v liberci a šel si do akumulátorovny pro autobaterii (práce..). Najednou se tam objevila Luna, klasicky animovaná alá mlp, a řekla strašně milým hlasem česky "poslouchej pozorně co slyšíš". Pak mrkla jedním okem, jako na konci sleepless in ponyville a zmizela. Zmizel i sen, a já se v polospánku zaposlouchal a uslyšel jeden specifický zvuk...

(tady to musím přerušit a vysvětlit ještě jednu věc...) Na karaoke jsem dostal krásný obraz luny. Pověsil jsem si ho nad postel.( tady ).protože jsem ale nechtěl do obrazu vrtat, poutko jsem tam přilepil pořádným kusem lepící pásky. (konec vysvětlení, zpět k příběhu)

...uslyšel jsem zvuk odlepující se lepící pásky (takové to chrastění). Rychle jsem si sedl a v tom ze zdi spadl ten obraz s lunou přímo na polštář, kde jsem měl ještě před chvílí škebli. páska se odlepila, poutko zůstalo na zdi a ten kus dřeva prostě spadl.
Jasně, je mi jasný, že mě Luna asi nevzbudila, že mě pravděpodobně vzbudil ten zvuk izolepy...ale stejně. byla noc, tak jsem dal obraz vedle postele a šel spát. Ráno jsem vstal, a obrazu si nevšiml. Pak jsem se vrátil z koupelny, že se oblíknu a kouknul na zeď nad postelí. poutko bez obrazu mi najednou všechno připomnělo...
Opravdu mě poníci ovlivňují tak, že je používá i můj vlastní mozek na projekce do vědomí? A co mělo vlastně tohle všechno znamenat?

Vím, že to není lucid, ale upřímně mi tohle přišlo mnohem zajímavější než všechny moje dosavadní lucidy. (to hlavně proto, že jakmile víte, že sen je lucidní, tak je to jako byste koukali na film, který sice můžete ovlivnit, ale jen tím, co si pamatujete. Jinými slovy neuvidíte nikdy nic nového nebo originálního. A to je nuda.)
Tvůj mozek si do snů dokáže zakomponovat věci tak úžasným způsobem, že by tě to ani nenapadlo. Čistě náhodné zvuky z venčí si tvůj mozek dokáže do snu zakomponovat tak realisticky, že doslova splývá s "příběhem" tvého snu. Možná tě nevzbudilo to odlepování lepící pásky. Spíše skrze odlepování té lepící pásky se do tvého snu ta Luna dostala. Tvůj mozek si to nejspíše spojil to odlepování lepící pásky s tím, s čím jsi věděl, že jsi něco tou lepící páskou přilepoval, což byl právě obrázek Luny (proto Luna ve tvém snu). To, že ti řekla, ať se zaposloucháš byl v podstatě tvůj mozek, který ti řekl, že je něco "v nepořádku", nebo-li odlepující se obrázek a to ti řekl tak, že jsi v podvědomí věděl, že se odlepuje ten obrázek Luny a mozek si to z tvé paměti/podvědomí zpracoval tak, že se ti ukázala "sekvence" dílu FiM (mrknutí oka). Víc ti o tom asi neřeknu, nejsem žádný transpersonální psycholog ani věděc, toto je stejně více méně jenom odhad zpracovaný z toho, co všechno o snech vím Twilightsmile
Eeyup, Drakasine, sám bych to lépe nepopsal Twilightsmile

Tyto zvukové asociace se například používají při hypnóze lidí, kteří zažili něco tak strašného, že na to vědomě zapoměli. Taková myšlenková manipulace však člověka poznamená a změní v extrémních případech až do zombie stavu a pak je hypnóza s násilným připoměním přímo nutná, aby se z toho člověk dostal. Toto se stávalo často za válek a jelikož o těch situacích měli psychiatři velmi kusé informace, museli je člověku připomenout právě pomocí zvuků Twilightsmile
TheKubajs: Pěkné, pěkné. Pinkiesmile Párkrát se mi už také stalo, že jsem měl ve snu takto zakomponované zvuky z okolí. Když se pak člověk vzbudí, tak jen kroutí hlavou "co ten mozek nevymyslí"... Rainbowlaugh
Něco podobného se mi taky párkrát stalo, nejmarkantnější byl zvuk tekoucí vody, který mě vzbudil, abych zjistila, že mám otevřené okno u postele a že mi ním prší do pokoje Pinkiesmile

Přímo s lucidním sněním zkušenost nemám, ale kdysi jsem koketovala... no, řekněme s jistou částí esoteriky, kde je podstatnou částí tzv. vizualizace. Postup jak se uvést do toho správného stavu je velmi podobný lucidnímu snění, akorát u toho nesmí člověk usnout.
Lehnout si na záda nebo si sednout "na turka", uvolnit se, dostat se do takové té fáze mezi bdělostí a snem a představit si to, co se má stát, do čeho projektujeme svou energii...
Jednou jsem zkoušel usnout s otevřenejma očima. Ono to trochu jde. Koukal jsem na model letadla. A najednou to byl gramofon. Pořád vypadal jako letadlo, ale všechny významy gramofonu se přiřadily k obrazu letadla. Nevěřil bych, že to je vůbec možný.
Mimochodem, stalo se vám někdy, že jste se dostali do stavu extrémního zostření některých smyslů? I když jsem se před lety pokoušel o astrální cestování, i teď když jsem jednou zkoušel lucidní snění, tak jsem se dostal do stavu, kdy jsem šíleně intenzivně vnímal zvuky až bylo už nemožné udržet koncentraci. Bzučení elektřiny všude kolem bych ještě zvládl, ale když někdo v přízemí zavřel dveře a znělo to jako kdyby vedle mě udeřil blesk, tak to jsem se leknutím skoro podělal.
Jo, to se mi při vizualizaci stávalo docela často, byl to docela problém, když jsem se potřebovala soustředit na to, co dělám.
Taky se mi stávalo, že jsem až moc intenzivně vnímala své tělo, teplo, dotyk a tak.

Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25