Bronies.cz

Úplná verze: Lucidní snění aneb portál do Equestrie
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Jediná věc co mě vyrušila bylo to dávení, nedokáži si vysvětlit proč, ale zničeho nic se tělo začalo snažit popadnout dech (bylo to jen chvilkové, asi tak 2 vteřiny, ale dost na to, abych se probral). Co se týče polykání, tak to mě obtěžuje akorát ze začátku. Mám neustálou tendenci polykat, jelikož trpím chronickou rýmou a v nosohltanu se mi neustále tvoří hlen, který mi je prostě nepříjemný.

(16.10.2012, 10:50)Tuxik Napsal(a): [ -> ]Po chvilce jsem začal cítit jak moje tělo začíná postupně těžknout, počínaje nohama až se to dostavilo k hrudníku, takže se dostavil další pocit a to že dýchání je obtížné a začal jsem brát menší nádechy.

Nevím, ale je možné, že ve chvíli, kdy se začalo podvědomí lehce prolínat s vědomím, tak jsem tu záplavu informací nedokázal třídit a zřejmě jsem z toho zapoměl dýchat. Možná proto se moje tělo snažilo nadechnout.

Poslední co si pamatuji bylo jak se snažím nadechnout (jako po vyraženém dechu) a pocit dávení a velmi pravděpodobně ten pocit byl umělý, ale v ten oakmžik mi to přišlo skutečné. Rainbowderp

Když jsem prováděl tento pokus, tak jsem se plně soustředil na to co se děje a snažil se rozeznávat myšlenky, které jsem utvářel vědomě od myšlenek, které přicházeli z ničeho nic. Možná jsem pak došel k situaci, kdy jsem to prostě nebyl už schopen rozeznávat a mozek mě pak úmyslně probral.

Vím je to psané dost chaoticky, ale těžko se popisují všechny ty pocity a nutkání které člověk zažije. Applejackunsure

EDIT:
Jo ještě jedna věc, když jsem se probral byl jsem fatálně unavený, na to že jsem ležel jen 30 minut, tak jsem si připadal jako kdyby mě někdo probudil uprostřed noci. Musel jsem si dokonce na dalších 15 minut lehnout dokaď jsem nebyl schopný vstát.
Stala se mi taková zajímavá věc... Pinkiesmile

Z pondělí na úterý se mi zdál sen. Ovšem ráno jsem neměl čas ho zapsat a přes den jsem si na něj už nevzpomněl (nevzpomněl zapsat; pamatoval jsem si ho stále).

To se opakovalo i ve středu a zapsal jsme si ho tedy až ve čtvrtek. A zajímavé ale je, že dokud jsem si ho nezapsal (včera), tak se mi další sen nezdál.

Až teprve zase dnešní noc... Náhoda? Pinkiesmile
Tak jsem tu zase, řekněme, že se objevily další situace, nové poznatky a nové pokusy.

Sny mívám nyní poměrně často, většinou si je zapíšu a pokud ne, tak se to stane málokdy.

Před dnešní nocí jsem se díval na záběry z filmů, kde figurovaly britské prvoválečné jednotky s enfieldy, typickými helmami a ranými plynovými maskami. Také jsem si před spaním řekl, že po osmi hodinách spánku se zaměřím na lucidní sen. (jakoby jsem to nařizoval svému mozku)

Měl jsem sen, kde jsem byl v ruinách Stalingradu s několika dalšími vojáky. Leželi jsme opření o zeď v jedné staré továrně (vím jistě, že to byla továrna neboť okolo byly velké stroje) a odpočívali jsme. Pak jsme uslyšel staré ruské vojenské písně - Tjomnaja Noč? Nevím, nejsem si jistý.

Abych popsal okolnosti následující situace, běžně se mi stává nebo stávalo ve škole, že druhá skupina, která má francouzštinu se nám němčinářům směje a zpívají si francouzské písně. S jedním kamarádem se je vždycky snažíme nasrat a zpíváme si Engeland nebo Panzerlied.

Jakmile jsem slyšel jejich písničku, začal jsem zpívat Engelandlied. Běžně se ve snech stává, že něco nejde podle našich představ. Já si dobře pamatuju, že jsem písničku zpíval celou a ještě jsem se spletl a místo třetí sloky jsem začal zpívat znovu druhou. Pak jsme moment přemýšlel a vzpomněl jsem si na začátek třetí sloky. Vše šlo skoro v reálném čase a bylo to jako skutečné.

Sen pak pokračoval dál, ale byl jsem vyrušen a probudil jsem se. Neotevřel jsem oči a zkusil přemýšlet nad posledními událostmi. Podařilo se mi vrátit se do snu, tak jak jsem to četl v návodech. Bohužel další situace už byly nereálně zkreslené, avšak staly se věci, jak bych to nazval - podvědomě lucidní.

Objevilo se totiž letadlo a začalo na mě nalítat, já jsem zkresleně běhal extrémně rychle, ale podvědomě jsem si přivolal protiletecký kulomet a dokonce jsem si i správně dovytvořil flakové obláčky kolem letadla.

Další věci nejsou důležité, jen bych chtěl říct, že ten pocit toho uvědomění reality jsem měl před několika dny jak jsem psal v dřívějším reportu.

To mám ale divný sny co? Rainbowlaugh, Řekněme, že teď budu zkoušet říct si před každým spaním - Dneska bude lucidní sen, co je lucidní sen, vysvětlím ...
Nechci znít jako hater a snad už je známo, že poníky mám rád, ale takové zásahy do vlastní hlavy už mi připadají skoro jako vymývání...Chtěl bych se taky podívat do světa poníků natvrdo (a nejen skrz omezený rozsah obrazovky a předem naprogramovaných skriptů a animací), ale bohudík (nebo možná teď bohužel) mám silný odpor vůči tomu, aby s mojí palicí (a natož s mým tělem) bylo nějak manipulováno. Zajímá mě to sice z teoretického hlediska, ale nelíbí se mi představa že bych měl na sobě dělat nějaké nebezpečné psychické experimenty. Zatím ještě jen minimálně prozkoumaný svět Equestrie je sice chytlavý a lákavý, ale nerad bych v případě toho, že by se experimenty vymkly kontrole, skončil s vypáleným mozkem.
Refly - Možná sis vytvořil návyk na zapisování snů a jak sis ten jeden nezapsal, tak tvé podvědomí nevědělo, co s touhle anomálií dělat, tak si raději počkalo Pinkiesmile



illindor - Takový přístup by byl v pořádku, kdyby ti s myslí manipuloval někdo jiný, k tomu ti ale většinou ani nemusí lézt do hlavy, stačí mít dostatečné charisma.

Lucidní snění je účelné, tebou samotným řízené využitívání mozkového potenciálu a není to nic oproti tomu, na co má ta šedá hmota ještě kapacitu. Jediné riziko je u metody WILD, ze které si nepřipravený člověk může v extrémních případech odnést traumu, což záleží také na konkrétním jedinci. Metody jako snový denník či podprahové zprávy jsou neškodné záležitosti, pomáhající navíc rozvíjet pravou hemisféru či paměť, o výsledném efektu nemluvě.



Frolda - z toho vyplývá další poznatek, sny jsou dost ovlivňovány jak tím, co jsme ten den prožili, tak filmy, které jsme ten den viděli (nemusí být ani dlouhé, můj první sen o zombících mi přivolala desetiminutová LEVEL TV Rainbowlaugh ), čili, toho by se dalo zásadně využít, co se MLP týče.



More material for my experiments! Je tady někdo, kdo si vede snový denník tak pořádně jako Refly? Jsem zvědavý, jestli se při nezapsání snu stane něco podobného i někomu jinému.
Já si vedu deník, ale patrně to nebude tak pečlivě. Rozhodně si ho vedu dlouho. Kolem 6-7 let

Illindor - neber to osobně, ale člově, který tak žere fyziku si nechce vymývat mozek? Rainbowlaugh zkus se na to kouknout z pohledu nás humanitně založených.
A zapisuješ si každý sen? Pinkiesmile
(29.10.2012, 05:02)Pajzl Napsal(a): [ -> ]...z toho vyplývá další poznatek, sny jsou dost ovlivňovány jak tím, co jsme ten den prožili, tak filmy, které jsme ten den viděli (nemusí být ani dlouhé, můj první sen o zombících mi přivolala desetiminutová LEVEL TV Rainbowlaugh ), čili, toho by se dalo zásadně využít, co se MLP týče...

Byly doby (chvíli po objevení MLP), kdy jsem si pouštěl pravidelně MLP hodinu před spaním, tj. 3 díly. To je cca 17 dní. A ani jednou se mi nic o MLP nezdálo... Twilightoops

Krom toho pořád "jak blbec" přes den koukám na hodinky, na nápisy apod., abych trénoval test reality, že se texty ve snu mění. No a dnes se mi zdál sen, kde jsem byl (mj.) byl na nádraží a koukal jsem na jízdní řád - vlak měl odjíždět v 15:15. Podívám se na hodinky, vidím 15:15, podívám se znova na jízdní řád, vidím zase 15:15... Sakra! Jak mam na tomhle udělat test reality?! Rainbowlaugh
Nebude to tím, že do sepisování snového deníku sis pamatoval jeden sen za čtvrt roku? Rainbowlaugh

Ale ne, sledoval jsem to nějak podobně a také se mi o ponících nic nezdálo. Tedy, nedivil bych se, kdyby měl mozek problémy s vytvářením animované reality. Když tak nad tím přemýšlím, s ničím animovaným jsem se ve svých snech ještě nesetkal, možná to bude tím, že jsem před MLP moc animáky nesledoval a tím pádem nemám žádnou praxi s převáděním animací do snů, ale to jen hádám... hmm, chtělo by to zjistit, co mají společného diskutující z tématu "Poníci ve snech" Pinkiesmile

Vytváření testů reality pomocí textů a čísel není moc efektivní, neboť si je podvědomí ve snu může vytvořit přesně jako v realitě. Nejlepší bude zřejmě otázka "Zdá se mi to?", kterou jsem tady už propagoval, neboť ta se nedá oklamat Twilightsmile
Pro mě je nejspolehlivější, když se podívám na ruku, tenhle test u mě zatím nezklamal.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25