Bronies.cz

Úplná verze: Anti-brony (diskuze nad smutnou skutečností)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
To je důsledek té mediální masáže. Všude vidíme jak mají vypadat nějaké "vzory" a kdo nejde s módou, je nepřítel.
Měl jsem takové spolužáky na ZŠ. Každý týden od základů měnili své žebříčky hodnot a vkusu podle toho co zrovna frčelo v Bravu Twilightsmile To mě strašně pobavilo, když jsem se v devítce na chodbě potkal s jakýmsi šesťáčkem, který vytřeštil oči a zapištěl "týývole oldskůlák" Rainbowlaugh tehdy jsem ani nevěděl co to znamená a bylo mi to jedno.

Všude kolem máš reklamy co ti říkají co máš nosit, co poslouchat, co máš jíst a pít a protože každý chce být "normální" aby měl ve společnosti šanci, tak podlehnou. Je to přirozené.
A ohledně těch mobilů... "tehdy" to byla vzácnost. Teď to máš všude, lepí si na to loga módní návrháři, každého půl roku ti vyjde nový "Revolučně" o desetinu palce větší typ a tak se to přesunulo do škatulky spotřebního zboží a spíš než šikovný nástroj je to módní doplněk a ukazatel životní úrovně, co se má každý půlrok měnit, protože jinak ti ujede vlak a už nebudeš frikulín.

Ale co se hudby týče... On i ten Hip Hop má neskutečný umělecký potenciál, jenomže kiddies like shinies. Je to teď stejný výkřik "rebelie" a "nikdo mi nerozumí, páč jsem bílý černý pasák v rozpadlém ghettu udržovaného maloměstského sousedství střední vrstvy" jako byl dávno pradávno prakticky stejným výkřikem Rock n' Roll, Punk a tak dál.

Fight Club měl v tomhle hezkou myšlenku. Od kolébky jsme vychovávaní k tomu, abychom někoho obdivovali, kupovali si předražené věci s jeho jménem abychom udělali dojem na lidi, které nesnášíme... a jak tak sedíme na gauči před velkou televizí, tak sníme o tom, že jednou vstaneme z postele a budeme slavní, bohatí a úspěšní.
Snažíme se vyjádřit svou osobnost a individualitu... nejlépe pomocí sériově vyráběného nábytku a oblečení. Řadíme všechny do škatulek a bojíme se toho, že někdy někdo zařadí do škatulky nás. A jak proti tomu bojujeme? Tím, že se stylizujeme do nějaké z těch škatulek a pak až někdo vymyslí novou, tak do ní utíkáme jako krysy z potápějící se lodi. Jenomže nová škatulka plná Individualit, které jsou samy sebou, samozřejmě potřebuje nový sériově vyráběný nábytek a oblečení.... A tak se prostě ze všeho stává zboží. Kupujeme a prodáváme životní styly, filozofie, náboženství, politiku, nápady, způsoby myšlení... to jsou ještě nějaké mobily a tablety to nejmenší zlo.

Víte třeba o tom, jaké výchovné metody teď táhnou světem?
Velice se mi líbí výchova "bankovní morálky." Spočívá v tom, že dítě dostane penízky a rodič mu vysvětlí, že si děcko může teď koupit něco malého, nebo si penízky šetřit u rodičů. Samozřejmě dítěti půjdou od chápavého rodiče úroky a naopak, když si dítě chce koupit něco většího, může si za VYSOKÝ úrok od rodičů půjčit a hlavní je neodpouštět dluhy, poctivě připočítávat úrok a tak vlastně udržovat všechny v rodině navzájem ve dluhu Rainbowlaugh

Dalším krokem téhle výchovy je, co nejdřív zařídit děcku účet a dát mu kreditku, ať si užije "finanční nezávislosti a odpovědnosti dospělého člověka."
Aneb rodina už není cool, nyní jsme... úzká skupina lichvářů?
(24.01.2013, 11:53)Discordian Napsal(a): [ -> ]Fight Club měl v tomhle hezkou myšlenku. Od kolébky jsme vychovávaní k tomu, abychom někoho obdivovali, kupovali si předražené věci s jeho jménem abychom udělali dojem na lidi, které nesnášíme... a jak tak sedíme na gauči před velkou televizí, tak sníme o tom, že jednou vstaneme z postele a budeme slavní, bohatí a úspěšní.
Snažíme se vyjádřit svou osobnost a individualitu... nejlépe pomocí sériově vyráběného nábytku a oblečení. Řadíme všechny do škatulek a bojíme se toho, že někdy někdo zařadí do škatulky nás. A jak proti tomu bojujeme? Tím, že se stylizujeme do nějaké z těch škatulek a pak až někdo vymyslí novou, tak do ní utíkáme jako krysy z potápějící se lodi. Jenomže nová škatulka plná Individualit, které jsou samy sebou, samozřejmě potřebuje nový sériově vyráběný nábytek a oblečení.... A tak se prostě ze všeho stává zboží. Kupujeme a prodáváme životní styly, filozofie, náboženství, politiku, nápady, způsoby myšlení... to jsou ještě nějaké mobily a tablety to nejmenší zlo.

Mňa pri tomto zasa napadol úvodný monológ z Trainspottingu...
Nemám rád hip hop a rap Pinkiesmile ale každému co jeho jest, nechci nikoho nějak odsuzovat za to co poslouchá, but thing is, že opravdu některé texty těch rapperů jsou opravdu s prominutím sr.čky s textem o exkrementech Rainbowlaugh .No jinak ohledně vážení si majetku, použiji zde ty vaše příklady na mobilech. Asi 5-6 let jsem měl jeden mobil, motorolu s dobrým mp3 přehrávačem, foťakem, videokamerou za 2500. Měl bych ji asi až doteď Pinkiesmile kdyby mi taťka nekoupil nokii bl-5ct se kterou jsem naprosto spokojený - mp3 přehrávač - opravdu solidní, foťák, videokamera, můžu si zapnout internet v mobilu na den (wifi to nemá) a stačí mi to. Nemám potřebu vlastnit nějaké ty moderní i-phony, dotykáče, .... k čemu to mi to je. To už bych si raději pořídil nějaký netbook Pinkiesmile . Mobil mi po nabití vydrží celý týden a samotné jeho nabíjení trvá okolo dvou hodin na maximum power. Jinak k tomu co napsal Discordian - osobně mi je tak nějak jedno jaký mám oblečení (slušný of course Rainbowlaugh ) a co tomu budou říkat někteří i dont have my own mind jedinci.
Ohledně toho jak nám ukazují koho všeho nemáme obdivovat, když to sleduji tak to jde jedním uchem dovnitř a druhým ven. Někteří lidé opravdu něco dokázaly ale někteří naopak s prominutím dokázaly plodit výkaly, jenže společnosti se to líbí. Koho obdivuji jsou například slavní umělci - malíři, sochaři, spisovatelé.
Raději se ani neptám, do které škatulky patří člověk, který si všechno dělá sám (pak to taky tak dopadá), mobil má X let starý (dokud funguje, tak zůstává), auto vybírá stylem "je fuk jak to vypadá, hlavně, že to má automat", a nakupuje stylem, že u každého zboží má maximální cenový strop (bonbóny nad 10 Kč drahý, mobil nad 400 Kč drahý, tablet zbytečnost, notebook zbytečnost).. I když, určitě bych se ve výčtu od Discordiana také v ledasčem našel.. a možná sice nejsem hater, ale částečně antibrony určitě Pinkiesmile Bankovní morálka? To máme v rodině taky.. i když tam to spíš funguje tak, že když na něco nemá ten druhý, tak mu to první zaplatí, a naopak, když má druhý peníze, tak si je druhý bere bezúročně.. (auta se u nás v rodině zásadně financují tak, že starší člen rodiny přispěje na koupi vozu mladšímu, a vozidlo se pak bezúplatně převádí v rodině směrem ke starším).. To, že jsou dneska děti jenom pěkní par**nti je bohužel pravda.. a je to dané výchovou.. jak jsem dopadl já, no dejme tomu, že jsem ještě relativně slušný.. na silnicích se mě sice většina lidí asi bojí, ale nekradu, a snažím se být slušný.. můj nevlastní bratr/bratranec vyrůstal se mnou, ale dopadl podstatně hůře, i když poučil se, a dokonce už i přestal kouřit (je o rok starší než já).. naproti tomu můj mladší bráška, ten byl vychováván stylem "tamti, to jsou ti zlí, chovej se k nim jako šmejd" a "přeci nebude chodit těch 200 metrů do školky pěšky!".. bohužel to dopadlo tak, že se choval jako šmejd pak i k rodičům, ale zdá se, že už se trochu umravnil.. A vlastní image? Nebudeme si nalhávat, každý se snaží, aby u ostatních lidí vypadal co nejlépe (jenže někdo si přiřadí "ostatní lidi = stejní hajzlíci, jako jsem já").. Čest výjimkám, kterým je to do jisté míry jedno (také si přeji, abych vypadal jako borec, ale zase, pokud si někdo myslí, že pro to, co dělám nebo jak to dělám, jsem debil, tak to je ale spíš jejich problém a nebudu je z toho vyvádět Pinkiesmile ).. Chvála bohu, ale zdá se, že na mne reklamy moc nepůsobí ("vyřaď na neutrál... a teď šlápni na plyn" - citát z reklamy.. se ani nedivím, že si z reklamy odnesu kde co, ale absolutně nevím, na co to vlastně byla reklama)..
Pravda...Ale vem si ze ty slusne decka za chvili ovlivni vetsi parcha.ti a sup. Jsou z nich smejdi.
Dneska bych povinne zavedl 2/4 hod. na PC pro 12- let. Prece jenom tam jsou od 1:00 do 16:00! To se neda.
Aby tam delali neco co ma cenu tak to chapu jenze oni si tam zapnou AC III a zabijej co chcou, potom se tim chvastaji jak ho podrezali atd...Spina dnesni...(normalne receno).
Nojo, fuj..podřezávají lidi v AC, střílí lidi v CoD... To já když byl v jejich věku, tak jsem pouze trhal srdce a páteře v Mortal Kombat a střílel lidi v Tomb Raideru Twilightsmile stejně jako všichni mí spolužáci. Ale dokázali jsme dobře rozlišovat mezi hrou a zbytkem světa.

Pokud jde o ovlivnění, to už záleží hodně na výchově. Spousta rodičů nemá čas, tak jenom semtam strčí ratolesti prachy a dál to jde mimo ně a navíc s tím dnešním "ochranným přístupem" viz třeba naše slavná cenzura Derpy. Jsou témata, kterých se moderní rodič nemůže ani dotknout, protože děti přece žijí v barevném světě z televizních reklam (a určitě s kamarády nekouří za školou a jistojistě nikdy nenarazili na netu na porno) a bylo by velmi kruté je konfrontovat s realitou. Tak se děti všechno dozví od vrstevníků, rodiče nevidí, neslyší, nevysvětlí a pak tu máme průsery, za které můžou čistě jen a jen hry a televize.

Martin: Tak to bude škatulka někde mezi Bronies a masovými vrahy Rainbowlaugh
Já nic nemám proti tomu když dítě pochopí jak to s penězma cca funguje a když se rodina umí lidsky domluvit na takových věcech, ale když si v rodině všichni navzájem všechno účtují do haléře a navzájem si pak ještě dávají pokuty, nebo "exekuce" na sporně získané, nebo "nesplacené" věci, to už mi přijde scestné.

"Hajzlíci" jsou kapitola sama pro sebe. Co tak sleduju mlaďochy, tak se to hezky doplňuje se všema těma swagama a yolama, to je pak někdy na přesdržku co z toho vzniká.
To je problem dnesni spolecnosti:
Lide maji nastroje ovladat, ne byt ovladany nastroji.

Jenze schopnost tohle rozeznat kdyz jste v euforii "zabavy" je uz vzacnejsi, resp. zalezi jak si vybudujete mysl. Akorat nechapu, jak si nekdo muze myslet ze pocitacove hry muzou vest k nasili v takove mire.. uz to bylo 1000x ukazano ze tomu tak neni.. zase ta medialni masaz.. diky hram si lide dokazou vyplnit sve touhy ktere by pro nasi preplnenou spolecnost vselijakymi "social restrikcemi" a tudiz si dokazou zachovat mimo PC chladnou hlavu.. ono staci dnes jen lehce vybocit z idealni krabicky jak by clovek mel vypadat a chovat se a jsou problemy.

I kdyz ta hranice se nastesti uvolnuje a treba ted USA schvalila aby i zeny mohli bojovat na prednich liniich ve valce a to same pro zacleneni gayu, lesbicek a dalsich utlacovanych skupin. (Equality for Everybody!)

A proc do toho vseho zatahujete pornografii.. je lepsi kdyz to lide a i ti okrajovi lide s ruznymi uchylkami maji dostupne na netu nez aby ohrozovali lidi na "ulici".. plus kde je zajem o neco, tam bude i trh a tenhle trh je sakra velky.. Je lepsi kdyz se na to podivaj na netu a ne jako ten brit co znasilnil mrtvou chobotnici na plazi ve Walesu nebo kde to bylo (asi chtel neco vyjadrit C'thulovi..).

Mno ale jednoduse, lide by meli mit plnou svobodu.. a jejich svoboda konci tam, kde zacina svoboda druheho.

PLUR
To je take problem. Lide jsou ovladani stroji a co hur. Kdyz potkate male dite co si hraje na Assassina a sviha okolo sebe nozem. To fakt neni normal. Dnesni PC hry ovlivnuji lidi- Mely by patrit urcenym vekovym skupinam a ne ze si dite koupy masakr game v 9. Potom ty decka takhle dopadaj. Dospely to berou s nadhledem ale male decka ne. Ty tam vidi zabij ho a seber mu vyzbroj... Nedivim se ze PC hry (nektere) muzou za vrazdy. Ale kdyz uz tak tak to musi byt prokazane. Treba na prima fam. v krimi zpravach byl zdrogovany chlap co zabijel a mel u toho vyjev ze hry. To potom chapu ale toto ne. Nejaky dite nekoho zastreli a hned za to muze hra. Potom to chapu. Ape aby se hry od 18+ dostaly do rukou detem pod 10..To ne...
Jenomže to tu pak máme konflikt. Každý chce munies a money bazooku ještě nevymysleli.
Nebýt "dětí" tak třeba takový CoD přijde o polovinu hráčů, to nemůžou dopustit. Všude tam máš cedulky 16+, 21+, Mature, R a bůhvíjaké ještě, ale nikdo to nebude dodržovat, byli by sami proti sobě. Jenom myslím na jakési stránce o Crysis byl brutálně účinný filtr mladších Rainbowlaugh Při vstupu to vyhodilo obrázek VHSky a musel jsi napsat co to je Twilightsmile
Takovej World of Warcraft začínal myslimže s +18 a měli k tomu důvod... No postupem datadisků to spadlo na +15, +12 a dál nevím, kam to spadlo... Podle toho pak vypadá kvalita hry - vše se zjednodušuje a upadá tak kvalita dobré hry, původní obtížnost byla nahrazena jednodušší obtížností (sbírání setových hadrů zabralo X měsíců, dnes je to otázka pár týdnů) a jde to do kytek. Twilightoops