Bronies.cz

Úplná verze: Anti-brony (diskuze nad smutnou skutečností)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Buď to, anebo lidé, kteří se o to zajímají, ale zase ne tak moc, aby si o tom hledali vše, co mohou. (to samozřejmě neomlouvá ignoranci lidí, kteří o něčem mluví, když o tom nic neví)
(13.06.2013, 17:53)Hotsteppa Napsal(a): [ -> ]Niečo ako "tiahnem s prúdom, lebo je to v móde"?

No, už jsem viděla důvody typu "kouká na to ten a ten" a tak. Ale musíme si přiznat, že z bronies se taky pomalu stává mainstream...
Většina jich jde prostě s davem. Nikdo neche být ten poslední, kdo ještě nemá čimpokomončáka a tudíž být out a sociální vyděděnec.
Taky se to, stejně jako všechno ostatní, dá považovat za znak sociální nadřazenosti Rainbowlaugh
Spíš by mne zajímalo, jaký vůbec velký podíl na antibronies mají "rekrutační" členové. Už se to tu probíralo, to je pravda. Přiznám se, že nemám tak dobrou paměť, abych si pamatoval všechny nově příchozí, ale vzhledem k tomu, že většina z nich je podle mého z věkové hranice 10-14 let, tak si umím představit, jaké "metody" asi používají ti, co se je snažili bronifikovat (a kolik antibronies přitom vytvořili ve svém okolí mezi svými vrstevníky - je docela možné, že až tito trochu vyrostou, dojde jim, jakou udělali blbost a na FIM se nakonec stejně podívají, a možná to tak bude lepší, než když se sem nahrne hromada lidí (neříkám záměrně dětí, i když se tak někteří chovají) ve stylu "on to lajkuje, já musím taky"). Možná by nebylo na škodu sepsat jim nějaký manuál, jak se to má dělat a vysvěsit jim ho Rainbowlaugh Rainbowlaugh Protože ty jejich asociace jsou někdy fakt zajímavé. Vnucuješ poníky? Lidi je začnou nenávidět, ale ne proto, že jsou to poníci, ale protože jim je cpeš do xichtu. Tapetuješ s nimi internet? Lidi je začnou nenávidět, ale ne proto, že jsou to poníci, ale protože je cpeš všude (ať si naši milí třeba představí situaci, kdy jim bude každých 15 vteřin při hraní Minecraftu vyskakovat reklama na brokolici, jak na to asi budou reagovat Rainbowlaugh). Ale opět, to už zase omílám již řečené. Ohledně toho věku.. kolik lidí tady na fóru je nad 25 let, nad 30 let, nebo 40 let? A kdy naposledy, se zde registroval někdo z této věkové skupiny? Proč asi? Situace bude možná nejlepší, až jednou seriál skončí (u "nás" panuje +/- shoda v názorech, že se tak stane do 2 let, ale neshodli jsme se, kdy se rozpadne fandom, jestli za rok od teď nebo za rok od konce seriálu - ne že by zanikl, ale dojde k restrukturalizaci), uvidíme, kolik tzv. mainstreamových fanoušků to zabalí a půde klábosit jinam, a zůstane jen to "věrné" jádro, které se bude chovat "normálně". A myslím, že v té době hateři/antibronies (pokud je tak můžeme nazvat) zmizí.
Pro jistou obranu toho že chci se na to jen kouknout a nic nevím...tak to bylo u mě. Prostě jsem nic nevěděl. Líbila se mi akorát grafika a video 300 ponies. Tak jsem si řekl proč ne....každá blbost stojí za skouknutí. V partě přátel jsem vždycky já hledal nové směry co koukat a tak....a chytlo mě to. Nikoho dalšího a i když můj přítel je totální Anti-Brony tak když se bavíme jsme schopni i a toto téma vést smysluplnou řeč a ještě se zasmát...já mu zase nekritizuji jeho přehnanou chuť do warhammerů. Dokonce se mu podařilo mě na ně dostat...i když jen okrajově Pinkiesmile
(14.06.2013, 08:52)Martin Napsal(a): [ -> ]A myslím, že v té době hateři/antibronies (pokud je tak můžeme nazvat) zmizí.

You wish. Pak se hateři/antibronies taky restrukturalizují. Právě proto, že pak zůstanou hlavně ti "hardcore." Krásným příkladem jsou třeba války fandů Star Wars a Trekkies i když někdy na sebe ty "sousední" fandomy štěkají spíš ze sportu než z opravdové nenávisti.
Právě.. najdou si něco aktuálnějšího, kde budou jejich výlevy mít větší odezvu.. Těch pár lidí s různými názory, kteří o tom debatují, zůstane a proti nic (navíc, co se škádlívá, to se rádo mívá)..

Co se týče té války Star Wars a Trekkies.. to je asi normální.. mě Star Trek nevadí, a Star Wars se mi líbí, ale třeba máma by byla typický antiTrekkie Pinkiesmile Jenže, jsem na internetu už plácnu asi 15 let.. za tu dobu jsem nenarazil na jediný flamewar mezi těmito skupinami.. a to ani když jsem zabloudil mezi Star wars stránky.. Také nevím, že by byl svět plný haterů jednoho či onoho (jistě budou hateři v jejich okolí, ale stejné to bude i u bronies, a ne jak si někteří myslí, že celý svět poníky nenávidí a oni jsou výsostný ostrov.. většina světa jsou poníci víte kde Ajsmug ). Jenže, zadám do google jen cokoliv podobného s MLP:FIM a už je plná stránka odkazů na poníky.. Pinkiesmile A totéž na YT.. kam se mi podaří vléz, tam flamewary pohledně poníků.. (je pravda, že chodím převážně na pony videa, ale jak mi jistě potvrdíte, poníci jsou téměř všude)..

K té grafice, abych mohl prohlásit, že má nějaký film solidní grafiku a animaci, která mne chytne, musí jít o něco takového: http://www.youtube.com/watch?v=2m-42ek85G4 či http://www.youtube.com/watch?v=yG8xXxB3ZyQ nebo alespoň http://www.youtube.com/watch?v=AcjGouRbufw Ajsmug. Je dost možné, že kdybych poníky nesledoval před tím, a prošvihl nástup FIM, tak po té, co by se na mne sesypal zástup bronies (kdybych byl tak o 10 let mladší), asi bych se také stal antibronym.. protože animace poníků, na to že jde o flash, není skutečně nějak výjimečná, a nebýt rozdílu mezi G3 a G4, ani bych si toho nevšiml, stejně jako mne nezajímá Sailor Moon, Powerpuff Girls a podobné.. a WITCH možná sleduji jen proto, že mě k animáčům přivedly poníci, takže asi tak..
(13.06.2013, 16:27)Azuliana Napsal(a): [ -> ]
(13.06.2013, 15:09)Hotsteppa Napsal(a): [ -> ]Martin, ak to mám povedať po lopate, niekomu možno bronies zrazy pomohli nehniť a nefňukať doma, pohnúť zadkom, vyliezť konečne vonku a ísť medzi ľudí.

Což ale platí i pro jakýkoli jiný fandom. To není výsada bronies. To je věc těch samotných lidí, že k tomu potřebují nějaký katalyzátor (ať už poníky, Tolkiena, LARPy nebo třeba kroužek vyšívání).

Pro jakýkoliv ne, protože přesně jak píšeš. je to věc samotných lidí a pro různé fandomy existují různé důvody proč se družit, obvykle spojené s obdivovaným fenoménem - kroužek vyšívání a LARP Tolkienistů dávají dohromady obvykle jiné hodnoty Ajsmug

(13.06.2013, 16:27)Azuliana Napsal(a): [ -> ]
(13.06.2013, 15:22)Hotsteppa Napsal(a): [ -> ]Lauren Faust nie je mesiáš a MLP by sa nemalo brať ako náhrada za LSD ("kašlem na túto realitu, ja budem žiť v Equestrii" - iste, mnohí z nás by to brali, no...). Skôr by som to bral tak, čo si môže človek z tohto seriálu vziať a aplikovať do života.

Vidíš, a já si třeba myslím, že v takovém Harrym Potterovi je poučení do života až až, včetně témat, kterých se MLP ani nemá šanci svým zaměřením dotknout (smrt nejbližších a vyrovnání se se ní, např.), ale nikdo to nikomu necpe...
Zatímco někteří jedinci z bronies dělají málem náboženství, jedinou pravou víru a kdo se jí neřídí je v jejich očích méněcenný...

Ano, každý fenomén má svoje a každý si hledá to své. Někdo to bere vážněji, někdo míň a ty skupiny se i v rámci fandomu sem tam oddělují, i když je to dost často zbytečné - jsou to prostě dva pohledy na stejnou věc a dokud jedno dokáží pochopit, že druzí mají jiný názor na totéž a akceptovat to, tak v tom nevidím problém.

A abych tu jen obecně nekecal, tak něco čistě z reality:

Patřím k těm, kteří MLP berou "vážněji", snažím se odnést si z příběhů v seriálu něco pro sebe a řídit se tím, protože to považuju za správné, ale lidem okolo to pořád necpu jako za každou cenu jediné správné. Krom toho jsem se na pár conech (a pak i v televizním vysílání Rainbowlaugh ) objevil ve Fluttershy kostýmu (někteří zde viděli), za což jsem z brony fandomu schytal širokou škálu poměrně různorodých reakcí, často spíš negativních než pozitivních. A podle toho co čtu tady, jsem ten "těžký extremista, co by se měl ve svých projevech krotit" Pinkiesmile

Krom MLP se věnuju hlavně sci-fi a Star Treku - mezi trekkies se pohybuju už hodně dlouho. Včera jsem byl na oslavě narozenin právě s nimi a od prvního okamžiku, co jsem se objevil, tak se ze všech stran rozjely vtipy na mou adresu (uvítání "Pěknej kostým člověka hele - jak dlouho jsi ho dělal?", "Koukám poníkovský civil si nechal doma..."). Ale nikdo z těch lidí s tím neměl problém - byla to prostě zábava. A i když se mě hrozně často lidé ptají proč na MLP koukám, tak jim to v klidu řeknu (sám o tom nikdy nezačínám, pokud se nezeptají) a nikomu to nevadí.

Další věc se stala hned pro PragoFFestu, kam zavítal i můj kolega z práce, který do té doby netušil (ostatně jako nikdo další v práci). Z toho setkání máme společnou fotku pořízenou se slovy kolegy "... protože tohle mi v práci nikdo neuvěří". Následující týden jsem našel tuhle fotku vytištěnou na nástěnkách v naší firmě Rainbowlaugh ale pohoda - byť mě čekalo zas vysvětlování (odpovědí jsou vždycky výše zmíněné důvody), tak krom toho, že se kolegové občas baví na můj účet (kolega1 (ke mě): "Chrápeš?"; kolega2: "Jarda nechrápe, jenom řehtá Rainbowlaugh "), tak ani s tímhle mým "vážnějším" přístupem nemají lidé okolo problém.

Při všech těch řečech o haterech mi připadá zvláštní, že na největší odpor s tímhle postojem jsem narazil právě mezi bronies samotnými.
Právě naopak, Jamisi, ty jsi ten, kterého považuji za ideálního bronyho ve stavu "normální" (i když ten tvůj kostým fakt nedokážu zkousnout Rainbowlaugh), a jakmile se připojíš k diskuzi, tak to obvykle balím, protože jsi přesně ten typ, který všechny umlátí argumenty Ajsmug Protože zvlášť já jsem ten, který se po argumentech rozepsaných na 3 odstavce vrhá jak slepice po flusu..

Proto: Nedělejte z MLP:FIM a bronies něco víc, než ostatní seriály/fandomy, a všichni budeme spokojení.. (nebo alespoň já)
Věčný úděl lidský- najít Boha.