Bronies.cz

Úplná verze: Poníci ve snech
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zatím se mi (bohužel) o ponících nezdálo. Snad to jednou přijde Rainbowlaugh
(25.01.2012, 23:23)Terok Napsal(a): [ -> ]Já si svoje sny teda vůbec nepamatuju :s Myslím že 2-3 dny zpátky se mi zdálo něco o MLP, ale z obsahu snu vám nic neřeknu. Vždy mi v hlavě akorát zůstane takovej ten příjemnej pocit, jako že to byl asi pěkný sen, ale to je tak všechno. Pinkiesmile
Na internetu je hodně návodů jak na lucidní snění, ještě jsem nic takového nezkoušel ale hodně mě to láká Rainbowlaugh
Tady jsem našel např. jedno video (anglicky) >Lucid dreaming<

Čo je to -LUCIDNí SNENí- ?
Elinka OT

Polopatisticky vysvetlené je lucidné snívanie stav, kedy snívaš a si si vedomá toho, že snívaš, môžeš v sne robiť, čo chceš a manipulovať ním. Niektorí ľudia ho majú prirodzene (a často o tom sami nevedia), no dá sa aj naučiť.
Mně jeden kamarád říkal (nevím kolik je na tom pravdy) ale když máš sen a si si vědom toho že máš sen a můžeš v něm dělat co chceš tak že si prý zralý na cvokaře. Myslím to tak jako že je to nějaká porucha. Nevím kolik je na tom pravdy a budu docela rád když mě uvedete z omylu protože já si občas toho že mám sen vědom Rainbowlaugh

EDIT: Odstranena citace, citovani predchozich prispevku prosim nedelat!
Diky za pochopeni, -Mel
Elinka: Jak už napsal Hotsteppa, lucidní snění je sen, ve kterém si uvědomíš, že sníš. Pokud se při tomhle zjištění neprobudíš, tak můžeš doslova dělat všechno, co tě v danou chvíli napadne. Mě poprvé napadlo jenom udělat si šest prstů na každé ruce. Jindy jsem si sice uvědomil, že sním, ale nenapadlo mě s tím snem něco dělat. 4.3.2013 se mi už povedlo něco lepšího: byl jsem na nějaké párty a sotva jsem zjistil, že jsem "uvězněný" v lucidním snu, přišly ke mě dvě moje kamarádky a já je odvedl ven, abych jim ukázal svého OC poníka (živého, skutečného). Škoda, že jsem se v tom okamžiku probudil, ale ten pocit, že poníci jsou skuteční - no k nezaplacení.
Pokud to někoho zajímá - tenhle sen byl navíc "dvoúrovňový" (sen ve snu). První úroveň se odehrávala za deštivé noci před mým domem. Druhá úroveň byla párty odehrávající se za jasného rozbřesku. Ta změna denní doby (a světla) mě přinutila k zamyšlení a já si uvědomil, že jsem musel usnout před domovními dveřmi. Bál jsem se, že by mě mohl třeba někdo okrást, ale nemohl jsem se probudit. A tak jsem se rozhodl, že si ten sen alespoň náležitě užiju... zbytek už znáte. Mimochodem, to byl zatím můj jediný lucidní pony sen.
sempert101: Svým způsobem se o tom dá mluvit jako o poruše, myslím, že to není "přírodou zamýšlený" stav. Ale podle mě jde jen o uvědomění si nějaké skutečnosti. Je to jen sen a jen si v něm hraješ s představami - podobně jako když se přes den obyčejně nad něčím zamyslíš, akorát v lucidním snu to máš mnohem živější.
OT:
Jedny z mých nejpříjemnějších snů vůbec jsou, že volně létám, nebo plavu zatopeným osvětleným prostředím, a tak vlastně "létám" pod vodou. Nejlepší na tom je pocit takového toho beztížného stavu, proudění okolním prostředím a možnost pohybu ve skutečném 3D, kolem stropů, ne jen po zemi. Někdy se musím dost mentálně "snažit" abych se vznesl nebo udržel ve vzduchu. Za "lucidní" bych to ale neoznačil, protože 100% kontrolu nad prostředím nemám, každopádně mívám docela možnost ovlivnit, kam poletím.

Jeden ze dvou lucidních snů, co jsem kdy měl (pozor násilí):
Šli po mě nějací gangsteři nebo co, obvykle se mě někdo pokouší zabít. Twilightoops No a když šlo do tuhého, ta situace byla až tak absurdní, že jsem si řekl "to je snad sen nebo co, oh wait! Pinkiesmile" tak jsem si domyslel do rukou Thompson a rázem bylo po gangsterech Pinkiehappy

Jinak původní smysl příspěvku - poníkový sen:
Kolem byla běžná česká krajina s malou vesničkou, sem tam opuštěné a i mírně rozpadlé domky, za vsí asfaltka s lesem z jedné strany a loukou z druhé. Už nevím přesně, jestli jsem byl nějaký pegas nebo Luna. Lítám si tak po okolí, a najednou - plyšová celestia leží uprostřed střechy! Tak jsem k ní doletěl a sebral ji. Vesele letím dál, přiletím k jedné stodole a tam - blindbagoví poníci! Pinkiesmile Dostal jsem strach, že jsou někde v nebezpečí ještě další, tak jsem zbytek snu zkoumal okolí a hledal zatoulané poníky. Potkala mě myslím Celestia a pomáhala mi, ale to nevím jistě. Twilightsmile Nakonec jsem se probudil, když jsem to nemohl všechno pobrat.

Možná i tuším, jak to vzniklo
Bráchovy blindbagy se v létě na chatě vždycky záhadně pohybovali - chvíli byli na římse, pak schodech... tak jsem mu je jednou zavěsil venku na strom, na zvonek a tak... Takže teď si občas svoje stádečka někam schováme a druhý je hledá... Možná ten sen vznikl z toho - "*gasp* Kde jsou moji milovaní drobečkové? Ještě aby je tak odnesla straka nebo veverka! *běží hledat* Pinkiegasp )

Pokud si o mně ještě nemyslíte, že jsem na hlavu, tak mě to těší Ajsmug
Dakujem. Pinkiesmile
Jednou se mi zdál sen jak sedím na Rainbow Dash a spolu se vznášíme v oblacích Twilightsmile ach,..krásný to sem
byla jsem Vinyl a uměla jsem lepší kouzla než Celestie - získala jsem další cutiemark Twilightsmile
Mňe sa sníval sen že sa prebúdzam a pri posteli stojí Pinke Pie. Potom som sa hneď prebudil a bol som úpne..Applejackconfused RainbowlaughRainbowlaugh