Bronies.cz

Úplná verze: Czequestria 2014 - Con, ne sraz!
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
@Pahejl: Výjimku na co? Pokud myslíš vstupné, tak to nejde - nebylo by to fér vůči těm, kteří vynaložili jisté úsilí, aby si na vstup sehnali prostředky.

Navíc myslím, že 320,- Kč není za tři dny programu tak závratná částka, aby nebylo možno ji snadno získat - za jeden až dva dny brigády úplně s přehledem.

(06.08.2014, 10:55)Thunder Shaker Napsal(a): [ -> ]Pokud to tu už zaznělo tak se omlouvám, ale proč jsou všechny novinky nejdřív v angličtině a pak v češtině když je to česko-slovenský con?

Oficiálním jazykem conu je angličtina (což neznamená, že většina lidí nebude mluvit česky, či slovensky), protože kromě bronies z Čech a Slovenska se budou účastnit i bronies se zahraničí. Zahraniční hosté také češtinou či slovenčinou nevládnou. A angličtinu se všichni učíme po mnoho let ve škole - je načase ty znalosti zužitkovat Ajsmug

Co se týče novinek, jde v tomto případě o náhodu: jiné novinky byly nejprve v češtině.
@Jamis: Takže nebude vadit, když tam budu mluvit jenom anglicky? Pinkiesmile
@Mayshi: ne, nebude Pinkiesmile Panely i přednášky budou v angličtině.

Samozřejmě, že většina návštěvníků se bude mezi sebou bavit česky či slovensky (stejně jako na Galaconu se spousta lidí bavila německy, ale nikdy nebyl problém přepnout do angličtiny, kterou ovládali na různých úrovních všichni).
@Mayashi: Nope - kazdeho volba jaky jazyk zvoli =)

Bude tam spousta lidi co umi vice jazyku takze kdyz je potreba s nekym prohodit slovo, neco doplnit, prelozit atd tak urcite radi pomuzou, minimalne 40 takovych z Gala busu tam bude Raritywink

Anglictina a Nemcina a dalsi cizi jazyky jsou brana do vetsiho sveta cestovani, pratel, businessu a lepsiho zivota Raritywink
@Jamis & Melgarth: No skvělé, už se těším ještě víc! Rainbowlaugh
OT

(06.08.2014, 10:56)Jamis Napsal(a): [ -> ]...A angličtinu se všichni učíme po mnoho let ve škole - je načase ty znalosti zužitkovat Ajsmug
...

No, všichni určitě ne... Já ji sice na střední už měl povinně, ale na vošce jsem měl plno spolužáků, kteří anglinu nikdy neměli. Takže kdyby vošku neprošli, tak by neuměli anglicky vůbec nic.
@niemand: asi se školní osnovy dost změnily, protože jsem osobně měl AJ povinnou už od 5. třídy ZŠ (a pak na SŠ a VŠ samozřejmě taky, od jisté doby to byly jazyky dva).

Ano, jsem si vědom toho, že se můžou najít lidé, kteří kvůli jazyku nemohou přijít. Nicméně aby dneska člověk mohl rozumně používat Internet (a to třeba i na MMO hry), je angličtina nezbytná. A jak už psal Melgarh: pokud chceš nejuniverzálnější jazyk, relativně snadný na naučení, se kterým se domluvíš po Evropě a rozumně i na Internetu, angličtina je jasná volba.

Berte to jako motivaci Pinkiesmile někteří z vás třeba neměli možnost cizí jazyk v kontaktu s ostatními lidmi naživo a tohle je skvělá příležitost, jak to vyzkoušet a konečně si náležitě osahat konverzaci v praxi. Navíc pro drtivou většinu zúčastněných není angličtina mateřským jazykem, takže není řeba se bát nějakého gramatického, či slovního harakiri Rainbowlaugh
OT Jamis
V osnovách je "cizí jazyk". My jsme tady na Jihlavsku měli němčinu, od 4. třídy. Nejspíš důsledek německé kolonizace při těžbě stříbra, dodnes je tu hodně lidí s německým příjmením, přestože již dávno asimilovaných. Angličtinu jsem měl poprvé jako kroužek v 8. třídě, na gymnáziu potom povinně NJ + AJ. Na VŠ v Olomouci (biologie) jsem taky měl pár spolužáků, co tam s angličtinou začínali.
Všem neangličtinářům: Berte to takhle - bude vás na conu málo. Takže pokud najdete Čecha nebo Slováka (což by vzhledem k místu konání neměl být problém), s velkou pravděpodobností bude umět anglicky a rád vám přeloží, co potřebujete. A pak si lze s Němci popovídat německy atd. Angličtina je na Czequestrii "oficiální", ale mezi sebou si mluvte, jak chcete.
Yorozuya Gin-san will help anypony. Just shout out "Noodles"
Oh moment.... hehe...
UPDATE - MOAAAR GUESTS! VÍCE.. VÍCE HOSTŮ!

Už uplynulo více než 24 hodin od oznámení hosta takže oznámíme další!

Prosím uvítejte Dragmaistera, direktora The Overmare Studios a též Nahka, vedoucího teamu pro 3D animaci a QA! Projekt Fallout: Equestria, The Game bude mít opravdu početné zastoupení na Czequestrii!

---

Its already 24 hours past the last guest announcement.. so lets announce some more!

Two more members of The Overmare Studios are arriving to Prague: Dragmaister, the director of the Overmare Studios, and Nahka, leader of the 3D and QA teams! The Fallout: Equestria, The Game project is going to have a very large team at Czequestria!