Bronies.cz

Úplná verze: Czequestria 2014 - Con, ne sraz!
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Nebylo co dělat? Rainbowderp A to já zas měl pocit, že mi pořád něco utíká. Pinkiehappy Osobně jsem cca polovinu panelů musel obětovat, abych si stihl s někým popovídat, a alespoň se se všemi pozdravil. Twilightsmile

Je fakt, že letos na GalaConu jsem si zezačátku taky připadal, že nebudu mít co dělat, ale tam bylo programu tak polovina a byl to můj první (velký) Con.

Nejsem schopný zpracovat všechny dojmy, tak zatím nebudu psát víc. Předpokládám, že někdy v budoucnu bude feedback form. Raritywink
Jenom bych se chtěl přidat na díry-v-programu-wagon - bylo hezké si odpočinout v křesle a tak, ale jak bylo řečeno, DDR/karaoke místnost byla na počet zájemců opravdu malá, takže jsem se tam většinu času snažil nepřekážet, a potom toho bylo k dělání jen málo.

Imo to bylo na posledním velkém conu sraze vyřešeno lépe, všechny aktivity bylo možno dělat v jakýkoli čas, takže tam nebyly "nudící" prodlevy, kdy si člověk říkal, co by mohl dělat dál, to trochu saje šťávu. Tam jsem se nezastavil ani na chvíli, od jedné aktivity jsem mohl plynule přejít k druhé, takže jsem si zachoval ten správný sass.

Myslím, že by bývalo pomohlo, kdyby se papercraft a malování/kreslení nestřídaly jako DDR a karaoke, ale probíhaly současně. Ale mám dojem, že to bylo způsobeno nedostatkem místa pro tyto aktivity.

A nevím, jestli je to legitimní kritika, ale malování/kreslení mi tentokrát přišlo méně připravené; co pamatuju, na sraze byly i vodovky i tužky předpřipravné, co jsem viděl, tak tam lidi měli vlastní penály.

EDIT: Ne na všech panelech jsem byl, tak mi tahle výplň času také přijde dobrá. Kromě těch prodlev bylo všechno skvělé.
Já bych měl malou výtku (vlastně tři) k cosplay competition - nedostatečná informavanost (zvlášť když jde člověk do něčeho takového poprvé). Předem jsem věděl, kdy soutěž bude; bylo řečeno, že na požádání bude k dispozici místnost na převlečení; že budou na pódiu značky, kde můžeme zapózovat a něco říct; v sobotu ráno myslím Melgarh oznámil, že soutěžící se v 17:30 sejdou a obdrží další instrukce. Zatím dobrý.

1) Nebylo ale řečeno, kde se sejdeme. Během předchozího programu jsem se dozvěděl, že v 17:30 před hlavním vchodem poletí ten vrtulníček, a já si řekl: "Hm, celestiažel nemůžu, soutěžím a musím být v tu chvíli jinde." Asi v 17:35 mi začalo být divné, že se dole netvoří žádný hlouček lidí, tak jsem se šel podívat ven a tam vidím několik dalších soutěžících, jak skáčou za skandování FUN FUN FUN. Došlo mi, že na vrtulníčku asi bude kamera, že se svolání soutěžících trochu posouvá a že jsem tam venku mohl být už od začátku a zabrat si nějaké pěkné místo, kde bych byl vidět... Nu což, stalo se, nakonec tam jsem i vidět, ne sice moc dobře, ale přece.

2) Skutečně jen maličká výtka - ta místnost na převlečení. Prostě to najednou vypadalo, že nás seřadí, očíslují a pak půjdeme rovnou na pódium. Staffáci se nejdřív tvářili trochu nechápavě, když jsem se zeptal, jestli si můžu alespoň někam odložit brýle (abych si mohl vzít monokl). Nicméně z toho nakonec žádný problém nebyl, vyřešilo se to rychle.

3) Za tohle si můžu tak trochu sám, měl jsem se zeptat, ale před soutěží mi tekly nervy a já si prostě nevzpomněl. Vůbec jsem nevěděl, jak to bude na pódiu probíhat. Třeba mě nenapadlo nejdříve projít trasu s pózami, pak si prostě stoupnout někam doprostřed a něco říct. Snažil jsem se svůj herecký výkon a promluvu nacpat do těch zastavení a už to bylo několik věcí naráz a při těch nervech jsem prostě začal silně pochybovat o tom, co jsem si připravil (ano, měl jsem připraveny jednotlivé prvky, ale až na místě jsem je mohl poskládat do celého vystoupení). A taky jsem vůbec nevěděl, jestli na tu promluvu dostaneme mikrofon. Nakonec jsem usoudil, že se obejdu bez něj, ale na klidu mi to rozhodně nepřidalo. Vylez jsem na pódium vyklepanej jak ratlík (jak jsem byl zpocenej, tak mi ani monokl nedržel na oku - další nervy). Měl jsem před sebou publikum, ale vůbec jsem ho neviděl, měl jsem hlavu plnou toho, abych ze sebe dostal to nejlepší, co v danou chvíli jde, a vnímal jsem sotva dva metry před sebou. Na prvním zastavení jsem spěchal, protože monokl jsem neměl připravený na oku a kdybych ho vytáhl, tak bych měl na práci s hodinkami zase jen jednu ruku, nakonec jsem hodinky natahoval ve spěchu a tak, že to vůbec nebylo vidět, pak jsem tam navíc předvedl pózu, která měla být až ve druhém zastavení, na které jsem během těch pár kroků musel vymyslet novou pózu, na tom druhém zastavení jsem potom kvůli tomu neřekl nic, přestože jsem měl připravenou větu "This convention is a charming example of middle-class entertainment, don't you think?", teprve třetí zastavení se povedlo podle plánu.

Omlouvám se za delší psaní, potřeboval jsem to nějak ze sebe dostat. Jsou to v podstatě drobnosti, ale chtěl jsem ukázat, jak i to dokáže s člověkem zamávat. A ještě něco - z publika jsem trému neměl. Bylo mi úplně jedno, kdo nebo kolik lidí se na mě dívá. O tom jsem nepřemýšlel, prostě se mi to všechno sypalo na hlavu, tak jsem byl nervózní.
Zatim zajimavy ale bohuzel konfliktni feedback:
Nekteri radi vetsi mezery na social activities a na spontanni, nahodnou zabavu. Jiny zase vypln az po okraj panely.

Reseni vidim vcelku jednoduche - Mistnost 23 ale tak, jak jsem ji puvodne zamyslel. Kdyby se Czequestrie udelala presne tak, jak jsme ji chteli, tak to je jeste tak o 70% vice awesome. Bohuzel z duvodu internich potizi se nepovedlo Facehoof Puvodni alfa verze programu byla vice super nez to, co nakonec slo nazivo.

Pokud by se v komunite nasli dalsi "blazni" (ve velmi dobrem slova smyslu) jakoz je napr. Tom, Pidi, Jamis atd. tak by to bylo super Twilightsmile

Nicmene jsem byl velmi mile prekvapen vsemi dobrovolniky, ponevadz dokazali pracovat sobestacne, funkcne, odvadet skvelou praci a vydrzet i za cenu toho, ze si neuziji program. Toho si opravdu sakra hodne vazime!
klid, nervózní jsme byli všichni. já myslela že snad dostanu infarkt nebo sebou aspoň šlehnu na pódiu a bylo mi zle. slečny před i po mě na tom byli stejně. ale nějak se to zvládlo.
Jo, zvládlo se to docela v pohodě. Jenom jsem si tu soutěž já sám skoro vůbec neužil, takže doufám, že ji někdo natočil celou. Nicméně smysl moje vystoupení mělo, to, jak mi všichni nadšeně tleskali, když jsem je pozval jako speciální hosty na afterparty... Twilightsmile
Účinkující na pódiu mají můj obdiv. Do toho asi nikdy nepůjdu. Applejackunsure
Ačkoliv, že budu mít cosplay jsem teky nečekal. Nakonec jsem ho šil poslení minuty před odjezdem
a foťák kupoval cestou Facehoof
(03.09.2014, 18:10)Cwossie Napsal(a): [ -> ]Místa k sezení jsou obyčejně na conech spíš nadstandard, na Galaconu se dalo posedět třeba jen venku nebo v restauraci. Tady byla křesla na obou patrech, většinu času se dala ulovit i židle v místnosti 23 (Sugarcube corner).

Že to dělaj blbě jinde, neznamená, že to musíme dělat blbě i u nás ;-)
Vždycky dá odejít někam dál, jenže tim se zas člověk separuje od celýho conu.

Trochu jako v urbanismu - rozmístění center aktivit a setkávacích center a jejich propojení maj obrovskej vliv na atmosféru conu. Bylo to jasně vidět, když byl Pragáč jednou v tý divný chodbovitý škole, nebo třeba na Trpasliconu, ty prostory moc nefungovaly. Czequestria v tomhle byla dost povedená, jenom ty místa na posezení mohly bejt trochu lepší. Někde bylo zbytečně volno, jinde se to těsnalo, ale to jsou detaily.
Ještě si tu přihodím další část konečně pořádně vstřebaného conu.

1. Cosplay Competition: Je fakt že se nám prostě řeklo "Postavte se na značku, chvilku zapózujte, udělejte třeba připravenou scénku a pak odejděte. Já jsem musel na Prokyho kvůli technickým potížím čekat malinko déle (nešel mu zapnout zips na hlavě), ale z lidí jsem strach atd díky světlu opravdu neměl. (už jsem vystupoval před párset lidma v o dost více zalidněném prostředí) Možná že mohlo být trochu lépe organizováno, ale vzhledem k Opravdu vysoké vytíženosti orgů (vím jaké to je a poznal jsem to na nich) před nimi musím smeknout že se jim povedlo CC udělat celkem hladce probíhající.

2. Bar: Tam jsem ani nepáchl, ale koukal jsem že je skoro permanentně uzavřen což mě trochu zneklidnilo jelikož jsem třeba v danou chvíli nemohl třeba do obchodu (to mi osobně nevadilo, rád jsem se aspoň na nějakou chvíli prošel na "čerstvém" vzduchu i za cenu zničeného deštníku, yop fakt mi prdnul) Takže mi vše vyhovovalo.

3. Program: Tady bych problém neviděl, jen ve velikosti místosti 23 kde místy nebylo hnutí, nedávám za vinu, holt větší místnost třeba nebyla k dispozici. Ale DDRko i Karaoke měly opravdu moc dobře vybrané věci Twilightsmile Pady neklouzaly, ale občas jsem zpanikařil a zprznil step XD K mezerám mezi panely, tady bych výtku absolutně neměl. Mezery byly opravdu dobře načasované a ještě to že člověk mohl v poklidu kecat s lidmi atd bylo moc fajn. Ale kvůli opravdu špatnému vzduchu jsem musel vynechat třeba i několik panelů... Mrzí mě hlavně ten s Anneli. Chtěl jsem slyšet její Legendary "Soarins Apple Pie", ale co už. Přednější mi je moje pohodlí než program. (myšleno hlavně zdravotní stránka, DepCon ani CryplCon se nekonají)

4. Vendors: Tady si myslím že byli perfektně postavení, ale kdyby třeba byli v nevyužité spodní části alespoň z pár (dejme tomu čtvrtina) možná by DDR nebo Karaoke mohlo být na místo vendorů nahoře. Inu, čistě můj názor z hlediska místa.

5. Guests: Únava viditelná už od sobotního odpoledne, holt stává se. Mě stačilo je vidět, byť jsem si požádal o hug od Yami neprovedl jsem jej z jednoho čistého důvodu. Nemusel jsem jej mít za každou cenu, to stejné u ostatních. Čistě ze zdravého úmyslu jsem si jen nechal podepsat noťas jelikož jsem chtěl být zcela nevšední a odlišný (to jsem doteď, ale tohle byla opravdu speciální příležitost)

6. PoLARPová Party: Tady mi nic nevadilo. Prostory zcela parádní a vše bylo of course super. Stačilo bohatě pro popovídání si s pár lidmi Twilightsmile (Proky, nemáš kontakt na ty němce co s tebou seděli?)

7. After Party Saturday: Tady bych vytknul celkem těsné prostory. Pro párset lidí se to popravdě a taktéž bohužel nějak nehodí. Byť to bylo provedeno parádně. Bylo tam celkem horší vzduch, ne-li někdy horší než na hlavním programu. To byl taktéž důvod proč jsem si nechal ujít posledních 7 minut Eile na pódiu. Zase zde sehrál roli zdravotní stav. Holt v prostředí se mi začal ničit krk takže mluvit a dýchat bylo nemyslitelné díky škrábání v krku které bylo způsobeno okolním vzduchem. (jinak zcela parádní výběr všeho co tam bylo)

8. Vstup: Tady nemám skoro žádnou výtku, pouštění lidí po dvou byl perfektní nápad čímž uvnitř nevznikal okamžitý zmatek a nepřehlednost. Tím lépe a chválím. Byť pro příště bych doporučil třeba dvě pokladny kvůli urychlení (přecijen, ono aby se program o více jak půlhodiny posunul hlavně kvůli tomu že byla "akademická čtvrthodinka" je celkem horší)

9. Charitativní aukce: Zcela spontánní první přihození. Zde musím uznat že lidé mohli začít být ze začátku trochu živější, ale přecijen. Byl to začátek a všichni šetřili peníze na lepší věci. Ale že druhá (nebo kolikátá) věc dosáhla 2000,- in 10 seconds flat bylo celkem hodně pěkné Twilightsmile

10. A poslední.. Šatny: Nemám výtku, přidělování bylo v pořádku, hosteska Quint velice příjemná. Nephi taktéž Twilightsmile

Takže na závěr, nějaké chybičky byly, ale kde nejsou. Ono ukočírovat takovýto kolos bývá náročné a vyčerpávající. Každopádně, pokud bude potřeba, klidně se pro ročník následující do Org týmu přidám a velmi rád přidám kopýtko k dílu (takhle to je když má člověk zepár akcí za sebou v takovéto pozici) Takže mé kopyto je k dispozici a doufejme že strejda Discord nenadělá velkou neplechu Pinkiehappy

P.S. Je to trochu delší Rainbowlaugh
(03.09.2014, 21:16)Divočák Napsal(a): [ -> ]8. Vstup: Tady nemám skoro žádnou výtku, pouštění lidí po dvou byl perfektní nápad čímž uvnitř nevznikal okamžitý zmatek a nepřehlednost. Tím lépe a chválím. Byť pro příště bych doporučil třeba dvě pokladny kvůli urychlení (přecijen, ono aby se program o více jak půlhodiny posunul hlavně kvůli tomu že byla "akademická čtvrthodinka" je celkem horší)

Dvě pokladny byly. To byl právě ten důvod, proč jste byli pouštěni po dvojicích. Druhá pokladna měla bohužel občas problém upoutat na sebe pozornost.