Bronies.cz

Úplná verze: Czequestria 2014 - Con, ne sraz!
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Pro mě to nakonec byl spíš "sraz, ne con" :-) Celou dobu jsem prakticky jen povídal s různejma lidma a chodil na nákupy. A z tohodle hlediska by byly prima v tý místnosti před sálem a na chodbách nějaký židle, kam by se dalo sednou a který by se daly přesunovat podle toho jak lidi přicházej a odcházej. Jestli znáte chodbacony z FFka (nebo odjinud), tak přesně tenhle aspekt conu mám namysli. Křesla byly moc velký a bylo jich málo. Taky mě napadly takový ty pytle plný kuliček, do kterejch se dá zahučet, ale s tim by zas byly jiný problémy. Naštěstí bylo hezky, takže se dalo posedávat i venku.
Nuž, je po Czequestrii 2014 a já se konečně dokopal k tomu napsat nějakou odezvu. Takže začneme: po letošním FFku to byl můj druhý con. A byl úžasný. Dostal jsem rozhodně víc, než jsem čekal. A čekal jsem rozhodně něco parádního - po všech těch vyprávěních, co CZ/SK bronies zažili na zahraničních conech... Mám spousty báječných zážitků, za které bych chtěl poděkovat všem, zejména orgům a staffákům, ale i hostům, cosplayerům, vendorům a všem ostatním účastníkům. Pluska začnou lítat, až se trochu vzpamatuju, pořád mám ještě hlavu v oblacích Krakově.

Extra poděkování:
IzV - Moc díky za ubytování zDarma, večeře, piva a polštář. Kdybys za to přece jen něco chtěl, není problém. Prozatím máš u mě schované jedno veliké plus, které ti celestiažel nemůžu dát - leda bych ho dal Chrysalis. Rainbowlaugh
Melgarh - Extra díky za to, jak vlídně a vstřícně ses zachoval, když jsem mezi BUCKem a Czequestrií sháněl ubytování. Já už se bál, že tím neustálým připomínáním se (myslím těsně před CZQ) všechny akorát otravuju. A samozřejmě díky za všechno, co jsi na CZQ musel zařídit.
BlueBoxDave, ihil a bouncy Pinkie (whoever she was) - Vaše cosplaye přispěly asi nejvíc k té správné atmosféře - awesome BassCanon, půvabná Libuška a... zkrátka hopsající Pinkie.

Czequestria je něco jako splněný sen. Mám úžasné zážitky - Cider neprodáváme; paní v autobuse, co si fotila děťátko svojí známé a pak mě v cosplayi; choo choo train - byl jsem vagón No. 9; brohoof s Anneli Heed; to, že mi Anneli Heed, EileMonty i PerryDotto pochválily cosplay; všechny ty hugy a mnoho dalších zážitků.
Discord Napsal(a):...and more and more and more and more of these...

DepCon se zatím nedostavuje. Možná proto, že v myšlenkách jsem stále ještě na CZQ. Před televizí jsem rozložil svou cca 15 let starou mapu Prahy a kuželkami z člověče nezlob se jsem si označil důležitá místa (jako koleje Větrník, KD Krakov, Jamisův byt...). A třeba tu řasenku z fousů jsem si odrbal teprve včera večer (navíc se mi do toho nechtělo ještě z jednoho důvodu - dost to tahalo). Doma jsem si udělal pár fotek:
http://bronies.cz/Vlakno-Vase-fotka?pid=...#pid424440

Děkuju za Libušku (figurku - já vím, že jsem si ji zaplatil, ale stejně...) a za Czequestrii.
Uvidíme se na CZQ 2015.
(02.09.2014, 20:41)Aya Yai Napsal(a): [ -> ]Bude k dostání nějaká nahrávka z aukce? Jelikož jsem v půlce musela odběhnout (to ani nepočítaje můj "speedrun" k nejbližšímu bankomatu), tak by mě dost zajímalo o co jsem přišla. ^-^

o zakončení jsem se postaral já.. tak si to představ Rainbowlaugh Rainbowlaugh

(02.09.2014, 23:16)Zmok Napsal(a): [ -> ]Taky mě napadly takový ty pytle plný kuliček, do kterejch se dá zahučet, ale s tim by zas byly jiný problémy. Naštěstí bylo hezky, takže se dalo posedávat i venku.
Ball pit? pls no
Tak vám některým pěkně děkuju za to, jak jste se předvedli před našimi hosty. Nemá cenu pátrat po tom, kdo to jmenovitě byl, ale sáhněte si do svědomí... tohle je první věc, co jsem dneska po probuzení našla na twitteru. Čtěte odspodu:

[attachment=4201]

Hosté přijeli nejen kvůli vám, sami si con chtějí užít. Nejsou to cvičené opičky, které vás musí celý víkend nonstop bavit. Host, stejně jako návštěvník, má právo na soukromí a odpočinek, a pokud vás požádá, abyste mu ten odpočinek dopřáli, je normální to respektovat. Rozhodně není normální sledovat lidi až na záchod a tam se na ně vrhat. Pokud někdo u sebe nemá ceduli Free Hugs nebo není váš blízký kamarád, není normální ho objímat bez dovolení.
Kvůli pár nevychovancům teď Yami bude vzpomínat na CZQ jako na con, kde se necítila dobře a v bezpečí. Možná kvůli tomu příští rok ona, nebo taky jiní hosti, kteří se o tomhle dozvědí, nedorazí. Vy se sice ztratíte v davu, ale organizátoři na tom možná budou biti.

Takže si gratulujte.
Lol'd. Ktovie či za ňou na záchod išiel aj nejaký chalan. O.o

EDIT: Nestalo sa niečo podobné náhodou aj keď Prahu navštívila Paris Hilton?
Tak tohle nebylo cool. Tohle vůbec nebylo cool. Jestli se lidi nedokážou chovat slušně a s repsektem k hostům, tak můžeme rovnou na další cony zapomenout. Nejsou to vaši kamarádi! Jsou to jen lidi, kteří rádi dělají druhým radost, ale vše má své meze!
Měli jsme jako jedni z mála na celém světě šanci si s nima v klidu popovídat o jejich práci díky komornějšímu charakteru naší akce, a tohle může budoucí hosty akorát odradit.
Bohužel chování pár jednotlivců ovlivňuje pohled na celou skupinu. Je třeba si toto uvědomit.

Chtěl bych teda poprosit ty, koho se to týká, aby se alespoň nad tím zamysleli.

Na druhou stranu... Proč o tom nikomu neřekla? Hotel se určitě dal zařídit jiný a pokud byl problém s hosty, pořadatelé by se s tím taky uměli vypořádat, kdyby o tom věděli.
Taky jsem se před chvílí podíval na Twitter a viděl jsem spoustu těch negativních příspěvků od Yami. Opravdu jsem nevěřil, že by si tohle někdo mohl dovolit.
Wow, páni, teď se cítím dost hrozně. Protože jsem si od Yami vyžádala hug, když jsem jí potkala v koupelně a ani trochu mě nenapadlo, že dělám něco špatně. Bylo to v sobotu dopoledne, chvíli potom, co na panelu říkala, že dává free hugy holkám a samozřejmě, že jsem se jí prve zeptala, ale i tak, ježiši. Když si řeknu, že jsem objala polovinu conu a že to ne všem bylo příjemné... Bože, musím se jí omluvit.
Pro příště musíme rozhodně zvýšit ochranná opatření a já se raději někam odklidím a budu se v tichosti proklínat.

Odesláno z mého Potatophonu pomocí Tapatalk 2
samozřejmě chápu jaká je to ostuda a že se to nemělo stát, ale taky mě napadá, že vždycky se dá otevřít pusa a něco říct. asi jsem trapná, ale zvykla jsem si v některých situacích říkat lidem: "ne, nech mě být, nemám čas, nemám náladu, nedám ti..." neříkám že vždycky to funguje, ale rozhodně to stojí za to zkusit. případně zajít za někým odpovědným ať mě někam schová nebo odfiltruje toho co mě obtěžuje
Z toho, jak je to napsané, si nemyslím, žes to nutně musela být zrovna ty, Ayo.