Bronies.cz

Úplná verze: Czequestria 2014 - Con, ne sraz!
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ayo, Yami vysloveně zmiňuje neděli. Jestli to bylo v sobotu a jestli ses zeptala, mělo by to být OK...
Někdo na ní vyloženě "tlačil". Takže tos asi ty Aya Yai nebyla.

Máte taky ale takový pocit, že si Yami trošku ráda na všechno stěžuje?
(03.09.2014, 11:29)Aya Yai Napsal(a): [ -> ]Wow, páni, teď se cítím dost hrozně. Protože jsem si od Yami vyžádala hug, když jsem jí potkala v koupelně a ani trochu mě nenapadlo, že dělám něco špatně. Bylo to v sobotu dopoledne, chvíli potom, co na panelu říkala, že dává free hugy holkám a samozřejmě, že jsem se jí prve zeptala, ale i tak, ježiši.

Neměj obavy, ona nemyslela tebe (problém byl v neděli, ne v sobotu, a ty ses zeptala, což ten, na kterého si Yami stěžovala, neudělal).

Buď v pohodě. Objímání je skvělá tradice a pro mne je to docela důležitá část neverbální komunikace.

Stay calm and hug people (with their consent, of course),

J.D.
A jo, Yami si stěžuje hodně... Nicméně na druhou stranu bych to nezlehčovala, nelíbí se mi, že mezi námi chodí jednotlivci, kteří můžou takovýmhle způsobem kazit con ostatním.

Ještě bych ráda připomněla jednu věc, kterou si někteří taky neuvědomují: na cizí cosplaye se bez dovolení nesahá.
Ona má taky Yami kvůli svému zdravotnímu stavu taky mnohem víc věcí ke stěžování než většina lidí. Po jejím výčtu po čem všem spojeném s cosplayem má problémy má můj nehynoucí obdiv.

Sent by Ponyriffic Binary Hoofwriter
Teď už se s tím asi moc nedá dělat, leda, že by si to ten někdo, kdo má tohle na svědomí uvědomil a Yami se omluvil, no, jsou to zkušenosti, kterých se může příště využít... Ale taky měla Yami něco říct, a ne dělat, že se nic neděje, tak se problém nevyřeší, líná huba, holé neštěstí.

Ale i přes to, lidi by si měli uvědomit, ač je takhle komunita dost blízká a přátelská, všechno má své meze a pořád je to někdo, koho jsme třeba zrovna potkali, začali bychom snad bez optání objímat náhodného cosplayera/cosplayerku na třeba FF?
*sigh* zrovna teď, když jsme pořád ještě zavaleni věcmi, které je po conu potřeba vyřešit. Místo toho, abychom se zabývali důležitějším věcmi, tak tohle... Rozepíšu se o tom klidně později (a o dalších - důležitějších věcech), teď jen pár poznámek:

* Kdyby nám o tom řekla na místě, mohli jsme to vyřešit. Nejsme ale telepati, takže to bez mluveného, či psaného projevu prostě nejde. Problémy se vyskytují běžně, ale taky se dají běžně řešit - ovšem pouze za předpokladu, že o nich víte.

* S její vyřídilkou, přístupem na panelech, silnou osobností, neustálýma narážkama, na yaoi, shipping a podobné věci se - s prominutím - nemůže zas tak moc divit, že ostatní získají dojem, že věci typu objetí jsou u ní ok. Nota bene, když je na místě neodmítá.

* To, že se organizátorům nezmínila na místě, ale stěžovala si až následně na Twitteru, považuju za nešťastné. Hlavně proto, že to budí dojem, že cílem není problém řešit, když vznikne, ale postěžovat si

* Vzdálenost hotelu - byl 10 minut jízdy MHD a 5 minut pěšky. Což vcelku nehrálo moc roli, protože Claymon ji vozil sem a tam autem, stejně jako ostatní hosty.

* Hotel samotný - kontrolovali jsem reference, byli jsme tam předem. Všechno v pořádku, reference v normě (nebyl jsem tam osobně, takže nemůžu soudit blíž).

* Vedro v malém sále - ano, to byl problém. Byť klimatizace běžela na plné obrátky, tak to prostě nedávala. Otevřené dveře tomu pomohly jen trochu.

* Únava - ano, všichni jsme toho měli dost. Někteří dokonce tak moc, že prostě řekli, že se musí během dne pár hodin vyspat a tak se taky stalo - zařídili jsme se podle toho, dotyčný se vyspal a nebyl to žádný velký problém. A zase.... když vám o tom nikdo neřekne, nemáte šanci s tím něco udělat.


Ano, zamrzí to. Obzvlášť ve chvíli kdy se můžeme přetrhnout, aby vše šlapalo jak má. Tímto se chci zastat všech, kteří měli s hosty co do činění, protože až na pár škobrtnutí, odvedli dle mého názoru skvělou práci dle všech dostupných informací a svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Jsem zvědav na hodnocení od všech hostů, protože si během své návštěvy nestěžovali. Stížnosti podávané tímto způsobem jsou přístupem, který jsem (asi nejen já) nečekal.
Myslím, že problém byl hlavně v tom, jak jsem je v sobotu v noci vezl do hotelu nemocné, tedy aspoň její kamarád byl, ale v jednom společném pokoji není problém problém se přes noc nakazit. Pokud to tak bylo, tak by to jen podtrhávalo její stav po příjezdu v neděli, včetně náhlého odporu k lidem.

Každopádně, jak již bylo zmíněno, stačilo říct. Ellie i Anneli měli ochranku na panelech dokonce smluvně a Anneli na průchod budovou vždy využívala doprovod někoho z hlavních orgů a nebyl problém.
The best convention I've ever had and I'm truelly happy, that it's mine very first MLP convention too =)

Everything was amazingly great! I liked LAPR very much, that was very wise idea:
- you got new friends
- you saw Prague (in other conventions there were no chance to see the city where it hold in, a pitty thing)
- you had a really fun time during it =)

I liked panels in KD Krakow (it's a good place for conventions!), I liked Yami and Elli very much, they are so adorable =). Also I was really sceptical about FoE, but it looks great and very ambicious! (I must read the book). And after-party was so full of happyness that I had hadn't for a long time!
I met so many people and glad they became my friends! Hope to speak with them soon! BronyflyA10, Moontune, Chiado, Iluzon, Greatah and ones, which nicknames I've forgot - love you, guys! ^^

And I was so surprised and honoured to get Best Cosplay prize! Thank you all, guys! Hope to see the Czequestria 2015 next year! ^____________^
Dle toho výtažku z Twitteru mi slečna Yami připadá lehce hysterická, paranoidní a namyšlená. Ostatní hosté co zatím vím neměli žádný problém. Na druhou stranu: Styďte se vy otravové co jste jí byly schopni prudit i když šla jen na toalety, takovým jako vy bych na dalším conu dával náramky ''no hugging''! To, že jste Brony neznamená, že kolem ostatních lidí magicky zmizí jejich osobní prostor. Ajsleepy