Bronies.cz

Úplná verze: Cosplay - Všeobecná diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
250,- je možná pro někoho moc, ale zase ta kvalita. Kamarádka ke svému koníčku používá kosmetiku za několik stovek až tisíců korun a na výsledku je to sakra poznat.

Chci mít kvalitní kostým? Investuji do něj čas a materiál. Nemám na něj? Buď si ho odpustím nebo odložím jeho pořízení na později a mezitím si našetřím. Vyplatí se to.

A to platí nejen o kostýmech na cosplay.
A než se do mě někdo pustí, roky a roky jsem dělala scénický šerm. Tam by mě za "špatný" kostým sežrali za živa.
A ceny mých hader byly dohromady několik tisíc (nejdražší byl jeden z barokních kostýmů jehož cena se přehoupla přes 10 tisíc, bez doplňků).
Přidávám se, že na cosplay je nejlepší si našetřit, aby to člověk neodbyl. Ono je pak z toho i takový mnohem lepší pocit. Twilightsmile
Jinak kup si paletku od elf, když chceš stíny, sice trochu zainvestuješ, ale máš všechny potřebné odstíny a drží.
Kamrádka si vyráběla fursuit a nechala jen na materiálu 5000 kčs. ( má tu verzi s tričkem a kalhotami Pinkiesmile takže cena prý ještě dobrá)
nooo já znám jednu cosplayerku co si kupuje všechen make-up do toho za 25$ Rainbowlaugh Ale tak to ji zahrňuje všechno.... a jen jedny stíny za 250Kč jsou vážně moc ^^" popravdě i ty od větnamců udělají svoje Pinkiesmile ono spíše než zakolik to někdo koupí jak stím někdo umí.... Ať by měl někdo šminky za několik tisíc a neuměl by stím tak je to stejné jako by měl jaké za pár korun ^^"

Baterka: A fursuit je něco jiného Rainbowlaugh ten je samosebou o sobě drahý ikdyž si pořídíš jen hlavu Rainbowlaugh tá je od 2K třeba do 10K i samotná bez těla a pacek nebo ocasu no Rainbowlaugh Ale to je těžký... záleží koho si na to najdeš nebo amatersky avšak třeba dost levně to vyrobíš no ^^"
Já bych si jedny stíny za 250 nekupovala ani pro sebe na každý den, natož na kostým jednou do roka.

Na dřevárny jsem se leta malovala suchým pastelem s vodou a na naše moravské podmínky to tehdy byl ještě ten lepší make-up, když se udělal opravdu pořádně. A kostým nemusí být nutně drahý, když člověk umí pracovat s tím, co má po ruce a dá do toho svůj čas. Jasně, scénický šerm je něco jiného, zvlášť když máte mít kostým skupinový, ale pokud do toho nechci dávat tolik peněz, můžu si vždycky vybrat levnější variantu, pokud jsem pony, je to docela kreativní práce a nemusím nutně investovat do drahých materiálů (až na nutné kousky jako je paruka, která je důležitá a asi nejvýraznější), stačí nakoupit fajn věci v sekáčích nebo projít skříně a příp. přešít aby mi to vyhovovalo.

Jasně, když si koupíte kostým, vypadáte pak fakt hrozně hezky, ale nevím jaká z toho je pak radost. Mi šlo u kostýmování hlavně o tu radost při vymýšlení a peněz jsem do toho dávala minimum (a měla jsem sbitou i koženou zbroj, ze staré kabely z kvalitní kůže, která byla doma a k ničemu).
Když peníze máte, dávejte si je do čeho chcete, ale neříkejte mi, že bez peněz neuděláte pěkný kostým, to je pořádné hovno.
Jasně, že to jde i s menším rozpočtem, ale upřímně, málokdo má ten talent pracovat s levnými materiály, aby to vypadalo pěkně. Netvrďte mi, že elfský kostým ze záclony vypadá dobře... Facehoof (a že jsem takových viděla několik).

Navíc něco jiného je dělat si kostým v době, kdy nebyla taková možnost materiálů (třeba před deseti lety) a dnes, kdy se člověk může vyřádit nejen s materiály, ale i s doplňky, šperky, oušky a já nevím čím ještě.

A malá osobní. Dát si na obličej pastel? Nevím jak u tebe, ale mě by teda můj obličej hodně poděkoval... Twilightoops
Jasně, když nemám peníze na kostým elfa, půjdu za člověka, za skřeta, za něco, co zvládnu... (to neni poník, poníci hadry nenosí, poníci nemusí chodit v sametu, až na rarity, možná Twilightsmile)

Abych nebyla jenom tlučhuba, tohle je můj kostým skřeta, který mě nestál na peníze víc než 500 kč. Pokud si dobře pamatuju, kupovala jsem si jenom nýty a odřezky z králíka za kilo. I když k tomu připočtu ty korunky za dřevo a kobercovku a snad i ty kleště na kůži, tak to prostě není moc peněz. Člověk co nevydělává to prostě musí zkusit zvládnout jinak... Ajsmug
Oprásek skřeta

Ohledně líčení je to složitější. Já se běžně nemaluju, když se budu denně maskovat make-upama, budu mít za pár let xicht jak bába. Když se dvakrát za rok namažu sajrajtem, rozhodně mi to nijak neuškodí, denně by to bylo jiné, ale pro jeden den v roce na to fakt můžu dlabat, on to vydrží, fakt,... Twilightsmile
a popravdě, ta křída byla stabilní, příjemná a na pleti se mi to neprojevilo nijak špatně (stačí den s drahým make-upem a všechny boláky na xichtě jsou trikrát větší a humusnější fakt mnohem lepší, to mi křída nikdy neudělala Ajsmug)

A není to tolik dávno, deset let fakt ne, je to tak dva tři roky, co jsem s tím plynule přestala a to už bylo dávno po kobercích, teplákách a karimatkových helmách na každém rohu...
Azu: tohle se bezne pouzivalo. Hodl nekdo si radeji koupil krabici pastelu a rozdiral si tim ksicht, nez aby si koupil divadelni barvy a pudr za cca 30 kc, ktere nejenomze sly dobre smyt, ale i rozhodne byly setrnejsi.
A co se tyka kostymu. Mela jsem tu cest videt spousta prosteladraru, zaclonaru a podobnych zrudicek.

O drevarny jsem se zajimala 10 let. Jezdila jsem, sila si kostymy a podobne. Dokonce jsem mela i vlastni pristresek. Materialy jsem vybirala takove, aby v tom cloveku nebylo horko (zima), byly vzdusne a rychle se daly vysusis. To neco stalo. Ale vysledek? V tabore smradlavych, ozralych radoby drevarniku se mi kazdy divil, ze vypadam, jako bych se cely den valela v hotelu. A ne behala po lesich a rvala jako tur na svoji jednotku.
Ony se daji kvalitni latky poridit v rozumnych cenach, ale chce to hledat. A mit vkus. Sit si kostymy tak, aby sedely na vasi postavu. Kdyz je holka moc hubena a hadry na ni vlaji jak na strasakovi, je to stejne blby pohled jako na plnostihlou slecnu oblecenou v obtazenych leginach, tilku a odevu, kde je napresovana jako tlacenka.
Ja si sila obleceni na vrstvy. Kdyz mi bylo horko, cast jsem si sundala a bylo to v pohode. Naopak v zime jsem zase mohla casti obleceni pripinat.

Pokud neumite sit, neni problem vyhrabat ze skrine stare veci, rozparat, kouknout se jak na to. Nebo je nalezite upravit.
jo.
(a prostě mi neříkejte, že musím zaplatit haldy prachů abych měla pěkný kostým, dyť to děláte pro srandu :-( nebo ne?)
No, já nevím, já si třeba dělám kostým, aby dobře vypadal a líbil se mi a tím pádem jsem ochotná do něj klidně i investovat vyšší částky, aby vypadal přesně tak, jak si představuju.
Z páchání kostýmů za pár šupů už jsem vyrostla tak před pěti lety... (první cosplay Harryho Pottera, mein gott, to byla hrůza. Hlavně se tehdy ještě ani pořádně nevědělo, co to vlastně je cosplay, tak se plácalo živé s mrtvým).