Bronies.cz

Úplná verze: Cosplay - Všeobecná diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ještě přesněji: Předem bych napsal: "Hledám nějaký firhaněk do děr v masce skrz který mi nepůjdou vidět oči, ale já přes něj uvidím" tady na fóru by se jich dvacet napsalo a na srazu bych si dva nebo tři vyzkoušel.
Tyjo, znalosti o lepidlech by se mi taky hodily, a nejen na cosplay. Taky hrozně zápasím s tavnou pistolí.

Výběr látky není tak těžký. Když si chcete najít nějaký vhodný textil, zajdete třeba v Praze do Flex-Texu nebo jiné prodejny metráže, chvíli tam okukujete, prohlídnete si sortiment a buď najdete, nebo v nejhorším se zeptáte prodavačky, jestli by něco nedoporučila. Na šití samotné pak existuje spousta návodů dostupných v každé trafice (Burda) nebo knihkupectví. Jenže když to člověk chce mít perfektní a přitom levně, stane se z něj kromě švadlenky i vlásenkář, svářeč, švec, vynálezce a kdovíco ještě, a tady je opravdu osobní debata s výměnou zkušeností nenahraditelná.

(Pro kotju: a co několik vrstev tylu v tmavé barvě? 3 vrstvy tylu stále ještě prokoukneš. Nebo jemnější dederon, ze kterého se dřív dělávaly podšívky - neznám přesné jméno textilie, ale je to to, z čeho se dřív nosily pracovní pláště. Islámské burky mívají hustou krajkovou síťku. Taky by se dalo u Vietnamců koupit nějaké "erotické" dámské spodní prádlo, třeba košilka, a vystříhat potřebný kus - ty bývají děsně průhledné.)

Mě by zajímaly rady typu jak přidělat uši, aby pevně seděly a nebylo to vidět, ale přitom aby byly snadno sundavací... a totéž s rohem u jednorožců. S tím jsem zápasila nejvíc a pořád nejsem spokojená. Jo, a jak se dávají dohromady dvě paruky, aby z nich byla jedna hustší.
Pod paruku si vzít čelenku, na kterou jsou přidělané druky, druhou stranu přidělat na ouška a na hlavě secvaknout - mělo by to jít i skrz síťku paruky.
O. M .G

Konecne je dostupna v CR ! pro ty co nemají paypal , či nemohou platit tak vysoká poštovná z ciziny !

Wonder Board

Tohle zvedne uroven českých cosplayů pokud bude chtít člověk investovat.

taktéž je již dostupná i látka z které se dělají fursuit masky.
kdybych neparila do 5ti rano tak reknu ze tohle si zada poradnou party. az prijde muz domu a tez se vyspi, tak mozna pouvazujem nad nakoupenim zkusebnich vzorku a udelanim neceho malyho
(21.10.2014, 23:12)kotja Napsal(a): [ -> ]Ještě přesněji: Předem bych napsal: "Hledám nějaký firhaněk do děr v masce skrz který mi nepůjdou vidět oči, ale já přes něj uvidím" tady na fóru by se jich dvacet napsalo a na srazu bych si dva nebo tři vyzkoušel.

U fursuitů se používá hustá černá síťka - máš od ní oči jen kousek, tak v pohodě vidíš, ale ze vzdálenosti patnácti centimetrů už se jeví jako souvislá černá vrstva. Navíc, když máš na hlavě masku, je uvnitř větší tma než venku, což rovněž přispívá k neprůhlednosti.

(21.10.2014, 23:38)Ebženka Napsal(a): [ -> ]Když si chcete najít nějaký vhodný textil, zajdete třeba v Praze do Flex-Texu nebo jiné prodejny metráže, chvíli tam okukujete, prohlídnete si sortiment a buď najdete, nebo v nejhorším se zeptáte prodavačky, jestli by něco nedoporučila. Na šití samotné pak existuje spousta návodů dostupných v každé trafice (Burda) nebo knihkupectví. Jenže když to člověk chce mít perfektní a přitom levně, stane se z něj kromě švadlenky i vlásenkář, svářeč, švec, vynálezce a kdovíco ještě, a tady je opravdu osobní debata s výměnou zkušeností nenahraditelná.

Jop, to je přesně ono Rainbowlaugh člověk si postupem času osvojí spoustu řemeslných dovedností, které se následně hodí i jinde. Jen si na začátku nemyslet, že hned první pokus bude perfektní Ajsmug vyrobit, vyrazit na con -> opravit/vylepšit -> vyrazit s tím na con -> opravit/vylepšit -> ... a tak dále Pinkiesmile případně obměňovat (když si vás lidé nespojí příliš s jedním konkrétním cosplayem).

Citace:Mě by zajímaly rady typu jak přidělat uši, aby pevně seděly a nebylo to vidět, ale přitom aby byly snadno sundavací... a totéž s rohem u jednorožců. S tím jsem zápasila nejvíc a pořád nejsem spokojená. Jo, a jak se dávají dohromady dvě paruky, aby z nich byla jedna hustší.

Neodymové magnety zašité do oušek a do paruky - ideálně na dvou místech. S rohem je to horší, protože je obvykle mnohem těžší než uši, ale mohl by pomoct podobný systém, ale nevím - roh jsem nikdy nevyráběl (s křídlama si užiju víc než dost).
u rohu záleží z čeho je. viděla jsem filcové co drželi jen sponkou, ale mě se to nikdy nepovedlo přichytit natolik abych s tím mohla být spokojená. a oni ty filcáky vypadají fakt blbě. viděla jsem i rohy přidělané na čelence, ano může to fungovat, ale mě osobně z čelenek bolí hlava a tvrdím, že roh má být vepředu na čele nebo lehce nad čelem, nikoliv na vršku hlavy. viděla jsem i roh vázaný na mašličce nebo gumičce, hm dá se ale nevypadá to dobře a putuje to. pokud si člověk chce poškodit paruku, může roh prostrčit zkrz a mít ho pod parukou na stabilizační ploše aby se tak blbě nekýval (což dělá ve většině případů). zkoušela jsem variantu s dvěma patentkama na rohu a dvěma pod parukou, ale vzhledem k základně rohu se nedali použít moc velké patentky, tudíž paruku ani neprocvakli a když náhodou jo, měli tendenci odpadávat a roh se vlnil naprosto neskutečným způsobem. nalepení na paruku taky nefunhuje a člověk si zbytečně zničí paruku. nejlepší variantou pro mě je přidělání rohu přes neodymové magnety. jeden do rohu které dělám z lehčeného keraplastu a jeden magnet pod paruku. nevýhoda je, že ti nesmí do rohu nikdo drknout protože může odpadnout a po pádu na zem se poškodit. pipa mi navíc říkal, že jemu dokonce snad vlivem tepla (nebo neznámé příčiny) vypadl přidělávaný magnet z rohu. bylo to lepené silikonem a já osobně jsem tenhle problém neměla ani když bylo 30 ve stínu
Co se týče fursuitů - nevíte, jestli tu v Česku není obchod se slušnýma kožešinama? Sháním něco dost jemnýho a "načechranýho" na to, aby se z toho dala udělat dobře vypadající hříva s ocasem. A z UK, nebo US by se mi to až moc prodražilo. Rozhodl jsem se totiž, že si udělám svůj vlastní pony fursuit. (Nebo objednám. Ale na to bych ještě chvíli šetřil).
Bohužel v čr nejsou dobré kožešiny nikde :/ Sama musím objednávat ze zahraničí.... A jsou vždy moc drahé Ajsleepy"
Ještě by mě zajímalo, jak to s tím firhaňkem přes oči udělat aby svítil.
Nechci nic na baterky
Buď nějakou UV barvu.
Nebo jako tapetum lucidum co odrazí světlo blesku.