Bronies.cz

Úplná verze: Cosplay - Všeobecná diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.

Host

Po dlouhé době jsem našel čas a pustil jsem se zase do práce na cosplayi, nicméně řeším teď problém s vlasy.

Máte někdo nějaký tip na nabarvení hnědých vlasů na modro? Potřeboval bych odstín cca jako je schéma tady na fóru. Paruka se mi moc nezamlouvá, celkově je mi nepříjemný mít něco na hlavě, takže ta je až jako druhotná možnost.

Zkoušel jsem si vlasy nabarvit nějakým random party sprejem za cca 50 Kč, ale výsledek za moc nestál. Sprej vlasy tak podivně slepil a rozkydal a potom se z hlavy drolil v podivných žmolcích, barva moc nekryla, spíš tak divně špinila.

Klasické permanentní barvy na vlasy zase požadují blond základ = peroxid, modrá pak navíc po umytí chytá nádech do zelena, což se mi zas tak uplně nezamlouvá. Navíc se tím prý vlasy hodně ničí.

Nepotřebuji trvalý efekt, stačí mi něco, co nepřežije ani jedno umytí. Vlasy si pro tento účel chystám ostříhat (no jo, jednou to přijít muselo, už si je přisedávám), takže délka bude pak 10-15 cm.

Předem díky za tipy Twilightsmile
Hnědý na modro? To by asi moc dobře nefungovalo. Lepší by byla paruka Pinkiesmile
Bohužel ale tenhle odstín ničím jiným než podbarvením na blond nevychytáš, pokud si nevezmeš paruku.

Host

Díky, trochu jsem to čekal, ale víte jak to je, naděje umírá poslední.

Trochu jsem doufal, že se tu vynoří nějaký tajný prastarý recept zahrnující kýbl primalexu, modrý pigment z borůvky, akrylový základ, motorový olej a obětování kozy, ale evidentně mám smůlu.
Přesně tak. Nejlepší variantou je pro tebe bohužel paruka, aneb pro cosplay se musí trpět. Jak sám říkáš, party spreje dost často vlasy slepí a nevypadá to nijak úžasně.
Modrou hlavu jsem kdysi mívala, takže z vlastní zkušenosti vím jaké je to se barvit na modro. Ano budeš se muset odbarvit, ale nemusí to být nijak extrémní světle blond. Na hnědé vlasy ti z principu prostě nic takového nechytne, dávat na tmavý vlas tmavou barvu(krom černé) prostě jaksi nefunguje. Samozřejmě hodně záleží jaký odstín modré požaduješ, jestli spíš světlejší nebo tmavší či trochu do zelena apod. Manic Panic má spoustu různých barev a dají se ještě rozředit kondicionérem. Jsou polopermanentní a ta modrá mi po 5ti umytích už šla do zelena. Na světlejší odstíny to chce mít vyžraný pigment vlasů víc, na tmavší odstíny můžeš mít klidně normálně žluté vlasy (copak nám dává žlutá a modrá barvička? správně zelenou při vymývání).
Zajímavým řešením by mohli být křídy na vlasy, ale opět se lepších výsledků dosahuje se světlejšími vlasy. Navíc je lepší je zažehlit. Nebo ještě sehnat modrou řasenku, alespoň 5 balení a udělat si to tim Pinkiesmile
Modrá popravdě chytá dost blbě a nechutně se i vymývá :/ Takže u modré a prakticky takováhle neobvyklých odstínů je vždy lepší paruka ^^"" Vydrží i déle Pinkiesmile Takže lepší než se na to za několik tisíc vždy barvit ^^"""
No s těma tisícema bych to nepřeháněla. Na FF jsem barvila lidi na červeno/růžovo za 120Kč i s odbarvením.
Jde o to jestli člověk jde ke kadeřnici a nechá si to za těžký peníze udělat tam nebo ne. Výhoda je že ona ví co dělá (pokud je to dobrá kadeřnice), používá profi kosmetiku která je na danou věc určená a poškozuje/zatěžuje vlasy méně než nějaká Palette barva z drogérie.
Nicméně dneska už má člověk možnost si profi kosmetiku klidně koupit i domu a pak už je jen na něm jak se popere s návodama na ní. Peroxid i melírovací prášek se dají v malém množství koupit oba klidně i za 60kč. Kondicionér na ředění barvy se sežene za 30 a největší investicí je pak barva za 250kč pokud člověk trvá na manic panic, pokud ne, dají se sehnat i gelové barvy za 98kč. Tolik tedy k těm tisícům. Možná že někde mají i nižší ceny, já jsem koukala na tenhle shop.
Tak jako pokud to někomu vyjde a ví, že mu tu barvu bude brát více lidí je to ok... ale červenou bych do toho netahala Rainbowlaugh Tá je levnější než ostatní barvy, ale modré, fialové nebo zelené to už jsou také ty dražší barvy a dost se vymývají :/ Sama jsem chtěla jít na modro.... jenomže kamarád by to s odbarvením a samotnou barvou nesehnal ani se svou zákaznickou barvou pod 700Kč :/ nom... a to jsem se na to byla koukat i sním a fakt je to dost drahé pokud to chce někdo kvalitní a, aby to i dost vydrželo a né se po prvním umytí vymylo do také vyblité barvy ^^""" hehe.... Jinak dají se koupit i levnější krabičky barev, ale málo které jsou dost kvalitní, aby dost vydržely ^^""" To už je lepší koupit paruku která se dá kvalitní z Kanekalonu najít na ebay od 90kč a víc Rainbowlaugh hehe... což myslím, že je levnější řešení a navíc při dobré péči může vydržet i několik let Rainbowlaugh Já mám svou první paruku asik 3-4 roky a furt vypadá jako nová :3 Jenom jsem jí musela o 1-2cm zastřihnout roztřepené konečky... ale to je častěji u delších paruk.... U kratších se to skoro vůbec nemusí a dlouho vydrží také hih :3 Mám i náké krátké a vážně vydrží dlouho :3 Navíc jsou na FB i burzy kde se dají paruky z Kanekalonu za fajn senu koupit :3 i mírně použité a je to levnější :3 pokud někdo neumí z Ebayem ^^""" hehe... Ale paruky jsou fajn i ze synthetiky :3 ale já osobně mám raději kanekalon Rainbowlaugh Podle mě tyhle paruky toho více snesou a vypadají přirozeněji :3 hih :3
už trochu OT
Teda nevim kam se ty nebo kamarád chodíte barvit, ale když já jsem ještě chodila ke kadeřnici tak všechny barvy stály stejně pokud byli od stejné značky. Ať to byla zelená, modrá, žlutá, oranžová, tak prostě directions stály stejně, manic panic měly svojí cenu, matrix měli taky svojí....problém je, že kadeřnice dost často ty barvy neředí, takže ti plácne na hlavu kelímek barvy za 250, kdežto já jak si to ředím, tak už jedu z jednoho kelímku dva roky Pinkiesmile
Popravdě ono se to nezdá, ale když si člověk veme co mu s tou hlavou všechno dělá a jak drahé věci mu tam patlá a že na tobě stráví nějaký čas prací, tak kolikrát ta cena není tak přemrštěná. Zkušenosti mám hlavně s Fallen Angel a ano jsou i levnější kadeřnictví kde nenechám 2k za komplet odbarvení a nabarvení celé hlavy a střih, ale v žádném jsem nebyla spokojená. Navíc jen ve Fallen Angelu jsem vždycky strávila minimálně dvě hodiny s tím že mi myli hlavu, dávali peroxid, zas mytí, nějaká brutální maska, barvení, mytí, maska, stříhání, foukání, vetřena další péče a zalakováno. Jinde to byl děs a bída.
Nikam se nechodíme barvit Ajsleepy" Kamarád je kadeřník a sám mě barví Ajsleepy" Pffff..... Kupuje profesionální barvy co by vydržely.... Prostě, aby se po prvním měsíci hnedka nevymyli... hech.... nom.... V kadeřnictvích jsou často všechny věci až moc drahé a po takovémhle barvení je pravda, že to může i upálit vlasy Ajsleepy"" Jedné kamarádce se to stalo u jednoho kadeřnictví, ale to je něco jiného nom...