Bronies.cz

Úplná verze: Cosplay - Všeobecná diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Juj, moc děkuju za nápady, už jsem vyslal špeha aby se mi zeptal u Stoklasů v Opavě Rainbowlaugh
A teda, valím do Flex-texu, zjistil jsem, že ho mám na druhý straně Vltavy od školy, takže celkem v pohodě dostupné, jen přejít most. :3

Ithil, ano, nalepit to by bylo jednoduší, ale já jsem hroznej patlal. Krom toho, že bych to lepidlo měl všude, určitě bych to někde třeba pokapal lepidlem, nebo tak něco ... A krev se alespoň dá vyprat Rainbowlaugh
Nazdar!

Rád bych aspoň do MLP Show zkompletoval základní cosplay podzimního Flama založený na tomto saku:

[Obrázek: url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&c...0498409775]

Potřeboval bych poradit se sehnáním klobouku, zatím jsem takový našel na těchto odkazech:


To jsou však jen výrobci a v eshopech jsem je nenašel, radši sem tedy píšu než jim pošlu e-mail.

Nejspíš to tu ve vlákně už je, ale stejně se zeptám: jak nejlépe vyrobit roh?

CM bych měl zvládnout sám.

Jinak bych možná sháněl i dlouhou červeno-bílou paruku, ale to asi až časem.
Proběhni sekáče. Tonak máš dole na václaváku a dá se s nima rozumě dohodnout. Nějaká prodejna klobouků je i na druhý straně václaváku v jedný z pasáží ale přesně teď nevím v které.
Ještě můžeš stalkovat aukro. léto je pryč a v létě měli slamáčky typu flim flam všude. takže lidi budou prodávat. jen záleží jaké velikosti

Roh můžeš mít ve dvou variantách. buď z filcu nebo z lehčenýho keraplastu. mám tu aktuálně oba dva. u toho filcovýho sem zatim nevyřešila uchycení, protože se mi to nechce dělat na gumičku i když je to nejjednodušší řešení a na sponce mi nedrží. Lehčený keraplast koupíš třeba na rohu Jilský a Skořepky. je tam obchod kde maj snad všechny potřeby pro tvoření naprosto čehokoliv
Lepidlo na textil nedoporučuju. Měla jsem tu několik druhů a nic neposkytlo, ani po přežehlení, ideální výsledek - kousky odpadávají při nošení nebo po vyprání. Twilightoops
Vážení, odzkoušela jsem novou verzi jednorožčích rohů z lehčeného keraplastu a zatím jsem velmi spokojená. Tedy až na to že rohy jsou stále celkem křehké, takže při převozu na akci se nedají jen tak mrsknout do krosny ale je třeba je něčím obalit aby se nezlomily. Aktuálně mám v hlavě několik dalších nápadů na různé rohy, ale brzdí mi to nedostatek financí. Fotonávod tedy nehrozí, takže zatím jen slovně.

První verzi rohu jste mohli vidět v létě na FF. Druhá verze úspěšně přežila včerejší sraz. fotka tady.

Co potřebujeme:
lehčený keraplast
akrylové barvy v odstínu poníka kterého děláme(případně trochu bílé a černé na ředění)
jakýkoliv štětec a jeden malej úzkej štěteček
silikon (já mám rychleschnoucí na kuchyně a koupelny - koupíte v každém OBI)
tvrdší kus plastu tak 10x5cm (já mám vystřižený z 5ti litrové šťávy)
paruku kterou nám nebude líto proříznout (holt potřebujem díru na roh)

Postup:
Z keraplastu si uloupneme menší kus, zbytek zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice. Celej určitě nespotřebujete a v lednici mi vydržel v pohodě přes 3 měsíce.
Ten uloupnutej kus si rozdělíme na dva stejný kousky a vyválíme válečky které jsou na jednom konci silnější a na druhém slabší. Na Celestii mám roh asi 18cm dlouhý, takže na normálního unicorna by mělo v pohodě stačit něco kolem 11cm. S šířkou rohu si trochu budete muset pohrát, můj má u základny 2cm a u špičky míň než 1cm (to počítám už ty spojené válečky takže dělte dvěma). I když z obrázků to vypadá že alicorni mají obecně rohy hubenější a výrazně delší něž obyčejní unicorni. Takže na obyč unicorna můžete udělat tlustší roh. Taky samozřejmě záleží jak velkou máte hlavu. Jestli jste dvometrovej hromotluk, může být roh masivnější. Pokud jste 30kg slečna, udělejte si něco drobného a malého.
Takže fajn, máme dva válečky. Teď je na tom užším konci malinko navlhčete a přitiskněte je k sobě. Pomalu a opatrně je obtáčejte okolo sebe. Sem tam mají tendenci malinko praskat, to nevadí, to pak stačí navlhčit a zahladit. Když se vám přetrhnou, tak je zas rozpojte, vyválejte váleček znovu a opakujte postup dokud se nepovede roh.
Když už zamotáte válečky až do konce, tak je zase navlhčete a přitiskněte k sobě. Odkrojte spodní nevzhledný konec a dotvarujte spodek rohu (zkuste ho udělat co nejvíc rovný). Případně vlhkýma prstama uhlaďte co se vám nelíbí.
Dejte roh někam na parapet okna nebo na poličku a nechte ho tak týden schnout. Nebojte nic se mu nestane, neproleží se ani jinak nepohmoždí (když do něj nebudete dloubat jestli už je zaschlej).
Po týdnu si připravte silikon a plastovou destičku. Na spodní část rohu zespodu naneste pořádnou dávku silikonu a přilepte to doprostřed destičky. Teď se hodí mít po ruce hrnek nebo sklenku a roh dát špičkou dolů a nechat zaschnout. Já i když mám ten rychleschnoucí silikon to stejně nechávám půl dne až den ležet. Samozřejmě se to dá nalepit až po nabarvení, ale ono na té destičce za kterou se to dá držet se to lépe barví.
Barvení je celkem legrace. Namíchejte si požadovaný odstín barvy. Já ty akrylový barvy i když jsou ředitelné vodou vlastně neředím. Ono mi to pak jak je to hustý dělá takové hezké vroubky které tomu dodávají přirozenost. Tahy štětcem dělejte tak jak by roh rostl. Nechte zaschnout.
A teď ta složitější část. Vemte si malej a drobnej štěteček. Namíchejte si o trochu tmavší odstín barvy než jste použili před tím a vybarvěte záhyby rohu. Tak jako by tam byl trochu stín. Ale bacha, fakt jen hodně tenkou linku jinak to vypadá blbě. Nechte zaschnout.
Teď si nasaďte paruku a zkuste si přikládáním zjistit v kterém místě chcete mít roh. Pak tam prostřihněte díru aby se tam dal roh provléct (zevnitř ven). No a teď tam ten roh skutečně provlečte, nasaďte si paruku a podívejte se co jste stvořili.
Hah Pinkiesmile já bych rád odlil roh z resinu do silikonové fomy. (bohužel je to finančně náročný) a z porcelán je na to zase příliš kvalitní. ještě mě napadlo odlévat z jemné papier mache do sádry. (jako porcelán..) to je už finančně schůdné.

K ničení paruky... nešlo by to nějak prodrátovat ? menší vpich paruku nezničí .
Nebude to z toho resinu těžké? Ze zkušenosti vím že každý gram je po určité době na hlavě znát.

Ničení paruky...no netuším jak by se to dalo prodrátkovat. Ten roh je po zaschnutí tvrdý a pokud do něj budeš rýt jehlou nebo drátem, bude se drolit. Navíc fakt potřebuje tu stabilizační podložku jinak se hejbe. Ano dá se v něm před zaschnutím udělat dírka, po zaschnutí dírkou protáhnout gumička, ale stejně to chce aspoň malou stabilizaci protože roh se jinak kejve ze strany na stranu nebo aspoň nahoru dolu. Plus budeš muset tu gumičku nějak šikovně schovávat pod vlasy paruky aby to nevypadalo blbě.
Ještě jsem v jednom videu narazila na to že slečna měla na spodku rohu přidělané patentky a na stabilizační podložce také a prostě to spojovala přes paruku. takže roh byl nahoře a podložka pod parukou. Zkoušela jsem to. Přilepit patentky na roh vyžadovalo zdrsnění rohu, užití dvousložkového lepidla, umístění patentků a dva dny schnutí protože tam toho byla fakt vrstva. Dál si pečlivě rozměřit vzdálenost a úhel obou patentků a jejich druhé půlky přilepit na stabilizační podložku. No na hladkej plast se špatně lepí čímkoliv. Takže jsem to dělala silikonem a naštěstí se trefila tak aby patentky zapadly do sebe. Ale byl to porod. Hm akorát při oddělování to vypadalo že buď jedny nebo druhé se urvou. A přes paruku to fakt procvaknout nešlo. Ať jsem se snažila jak jsem chtěla. Přilepit Roh k Paruce taky nefungovalo. Teoreticky by se dalo použít nějakou širší čelenku a přidělat to k ní. Ale roh bývá dost vepředu na hlavě takže s čelenkou to pak může vypadat všelijak.
Zajímavé uchycení s kterým jsem se ještě setkala bylo vzít měkčí kus plechu a naohýbat takovou minikorunku do které se roh zasune a přidělá. Korunka byla ale zas natvrdo spojená s parukou. Případně jsem viděla ještě jedno zajímavé provedení a to battle Celestii. Ta měla na hlavě něco jako velikou korunu/přilbici v které byl zakomponován i roh a uši.
resin je čirý.. dalo by se toho skvěle využít. (svícení , glitry atd)
Jakékoliv vrtání do keraplastu a jiných není problém. mám mini vrtačku
[Obrázek: My-Little-Pony-Wigs-2.jpg]

možná nějaký magnet ?
magnet by byl skvělej. jestli budu pořizovat někdy novou celestia paruku tak to asi vyzkouším.
netušíš proč všichni dělají tak robustní rohy s širokou základnou? že by tam fakt měli magnet? když mě se takhle široký vážně nelíběj. i když chápu že pak už se asi moc nekejvou
asi ano podle mě tam dávají neodymové magnety. (super silné)