Bronies.cz

Úplná verze: Cosplay - Všeobecná diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
jenže někdo třeba nemá peníze, aby je dal do kostýmu a tuhle volbu dělat nemůže. Je to prostě volba jestli si udělat hezký a levný kostým, aby se mu líbil, hnusný kostým aby to byl "kostým", nebo si prostě nedělat kostým.
První kostým vždycky stojí za houby, ale bez toho se to nikdy nezlepší. Stačí naznačit, co je špatně, ať si z toho každý vezme co potřebuje.

A koneckonců, když bude vypadat škaredě, dělá ostudu na akci každý sám sobě. Kvůli tomu ho prostě nemusíte veřejně lynčovat nebo diktovat do čeho má dávat kolik tisíc, každému snad někdy bylo 15 a byl rád že posedí v zimě za pajcku v čajovně. I teď bych ty prachy dala radši do lepšího oběda než do malovátek na xicht. Twilightsmile
No, to je ale tvůj pohled na věc. Chápu, že když se nemaluješ, tak ti stíny nebo make-up v jakékoli cenové relaci přijdou jako vyhozené peníze. Já jsem zvyklá se malovat denně a navíc mám sklony k ekzémům na tváři, takže si sakra dobře vybírám, co si na ten obličej natřu.

Nikomu nic nediktuji, jen se snažím poukázat na to, že kostým z levných materiálů bude vždy trošku "pokulhávat". Čímž ovšem nechci snižovat jejich kvalitu. Když se to dotyčnému líbí. Ale nesmí se pak divit, že když jeho kostým bude vypadat "no effort, zero fucks given", že z něj nikdo nebude jásat a obdivovat ho, jak je šikovný, ale spíš sklidí kritiku.

To spíš z tvých příspěvků cítím jakousi zášť vůči těm "snobům", co jsou schopní a ochotní do něčeho vrazit peníze. Hodně mi to připomíná nedávnou docela ostrou debatu na LARP.cz, kde se řešily ceny jednotlivých LARPů a lidé se rozdělily na "punkáče (ti co rádi akce za pár peněz) a "snoby" (co jsou ochotni si zaplatit). Celá diskuze byla naprosto postavená na hlavu, protože každý má jiný názor, jiné požadavky a i jiné finanční možnosti, ale přišlo mi, že většina se postavila do role "můj názor je jediný správný". A to bych nechtěla...

Sama vím, jaké to je nemít peníze (a nemyslím tím být chudý student, ale nemít peníze pomalu ani na jídlo a přežití všeobecně). Ale vždycky se to dá nějak zařídit, jen člověk musí vědět co chce a jak na to.
jojo, já jsem vám to tady chtěla jenom trochu vyvážit, přišlo mi, že chudý student je v diskuzi příliš málo zastoupen. Mi se prostě to házení tisícema za fursuity, makeupové balíky, supr hadry a drahé paruky apod. fakt nelíbilo, místo toho abyste slečnu podpořili ve snažení to na mě působilo že jste ji jenom skupinově poslali do dža, protože nechce utrácet moc peněz. A asi by se zvládla ubránit i sama, ale snad se na mě zlobit nebude, že jsem se vám do toho tak vložila. Twilightsmile

A jo, já mám prostě radši ty komornější akce, kde se lépe vyžiju a líp si pokecám, a které jsou nakonec v důsledku i levnější. "Ti snobové" mi vadí, ano, ale jen tehdy, když mají nepřiměřené nároky na ostatní a jsou zbytečně agresivní. Líbí se mi, když má někdo krásný kostým, tak aspoň může jít příkladem a inspirovat ostatní. A myslím inspirovat, ne buzerovat, to je totiž úplně něco jiného. Málokdo asi z punkáče s kostýmem po dědovi přejde do snoba s kostýmem za dvacítku jenm protože mu to někdo řekl...

Neříkám, že máte každému mazat med kolem huby, ale tak jako v mezích slušnosti a plodné diskuze... Ď.
Co se tyka obchodu s latkami, zkus si najit KARS . maji docela levne vsechno, jen musis sledovat, co zrovna maji na sklade.
To se da potom koupit treba samet za 50kc metr nebo dyftin taky tak. Ale zalezi na stesti.
Popripade se domluvit jeste s nekym a koupit latky vic najednou, potom byva levnejsi. Zkus se na to kouknout, vim, ze sveho casu meli i ruzne odrezky, pytel za par korun.
Potom je i fajn se poptat u nekoho, kdo chova ovce, za kolik prodava jejich houne, nebo v kozeluzne na zbytky kuzi. To byva za par korun take.

Ja se snazim pomoct, ale hold mam takove vyjadrovani, ze si to lidi prebiraji blbe, i kdyz to tak nemyslim Twilightoops
To jsme dvě Pinkiesmile
Jinak Mid má pravdu, že i kvalitní látky se dají sehnat levně, jen člověk musí vědět kde hledat. A když neví, tak se zeptat.

Co se líčení týče, já třeba objevila divadelní líčidla za pár korun. Kupujeme je do Cirkusu a tam je to vzhledem k počtu lidí/akcí velmi rychle mizející věc a neoplatilo by se tedy kupovat něco drahého.
Když je člověk šikovný a má chuť se tomu věnovat naplno, tak dokáže vytvořit zázrak i z mála za pár korun.
Spíš je problém v tom, že většinou lidi, kteří se snaží ušetřit na penězích, se zároveň snaží udělat kostým rychle, s co nejmenším úsilím. To nemůže nikdy dopadnout dobře (learned the hard way).
Seconded!

Právě. Spousta lidí má spíše "levný" mozek Pinkiehappy (metafora, neberte to nikdo osobně). Prostě "hlavně, že mám kostým" styl...
A největší úraz českých cosplejářů (huh slovo) jsou boty... doctor who (elegance) v teniskách v kterých bych tak sekal zahradu Rainbowlaugh (ffko)
Twilightsmile
Jdu si vyplachnout oci kyselinou....


Rainbowlaugh