Bronies.cz

Úplná verze: S4 - Všeobecná diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Asi se ptá na to, zda sledování prvního dílu 4. série bude s anglickým dabingem.
Ne, 4.série bude vysílána v klingonštině.
(24.10.2013, 15:34)Martin Napsal(a): [ -> ][spoiler: I tak se dá chápat. Spíš by mne zajímalo, proč když dříve stačila jedna nositelka všech elementů, proč jich nyní musí být 6. Snad najdu odpověď v oficiální příručce, až teda jednou dorazí. I když o tom pochybuji. Seriál totiž Celestii uvedl jako svrchovanou vládkyni univerza, a přitom z každou další sezónou ztrácí čím dál tím víc. Buď je to od autorů geninální tah na branku, kde mají promyšlené všechny vazby v Equestrii, a nebo se snaží stůj co stůj vymyslet působiště pro Twilight. Ovládá Celestie slunce a nebo slunce Celestii? Proč zase při té samé slavnosti jako v S01E01 zmizí? Chybí mi do skládačky původ princezen Celestie a Luny. Kde se vzaly a proč jsou, když Slunce a Měsíc byly i bez nich? Protože to, jak se vykreslována Celestie, mi trochu koliduje s možnostmi seriálu pro děti. Je Celestia nějaká vyšší bytost, či dokonce mimozemšťanka, která přišla do Equestrie, kde panoval chaos, a učí zdejší obyvatele nějakým vyšším schopnostem, tedy hledá někoho, kdo to tam bude řídit po jejím odchodu? Protože to, jak se chová, buď znamená, že zná dopředu budoucnost a nebo VELMI riskuje. Jako v případě Sombry. Nebo kdysi měla větší schopnosti, které ztrácí (neříkám, že umírá), a poníkům vládne už jen z principu? Protože nositelky elementů disponují větší silou než ona, dokonce i nějaká Chrisalka s nasátím lásky dovede její moc překonat. O tom, že by měla větší empatii pro ostatní také nemůže být řeč, neboť nevěřila Twilight v den svatby. Očekával bych od tvůrců trochu více náznaků, protože vždycky, když uvedou něco nového, tak je to dost často v kolizi s tím předchozím.. Nehodí se, vypustíme. Je fakt, že Twilightina cesta k Alicornce je na druhou stranu geniální, ale je to asi to jediné, co drží celé tři sezóny tak nějak pohromadě.]

[spoiler: Celestie nikdy nebyla uvedena jako vládkyně celého univerza, pod kopytem má "pouze" Equestrii. Zatím víme, že například draci nebo griffoni mají vlastní společenství; jak bylo ukázáno v Dragon Quest, opravdoví draci k ní/k poníkům nemají žádný velký respekt.

O tom, jak je možné, aby někdo byl nositelem více elementů, můžeme zatím jen spekulovat. Moje teorie je, že pokud ten někdo disponuje více výraznými charakterovými rysy přátelství (členky Mane 6 mají každá jen jednu takovou silně definující vlastnost), tak je to možné. Celestie vykazuje všech 6 rysů, ergo může nosit 6 elementů - tak dokázala svojí sestru vykázat na Měsíc. Pamatuj na to, že fyzická podoba elementů není důležitá - já si to představuju tak, že třeba Tia mohla mít na tom jejím náhrdelníku také drahokamy znázorňující ostatní elementy, 3 po každé straně od toho drahokamu, co tam má teď.

Celestie ovládá Slunce pomocí své magie, ne naopak. A že by byla extraequestrianského původu se mi zdá extrémně nepravděpodobné, tahat do toho ufony by bylo možná už překombinované Rainbowlaugh

Co se týče jejího mizení a tak, to jen potvrzuje že není žádná vyšší bytost, bohyně či něco takového. A že holky z M6 musí řešit většinu patálií bez její pomoci se může odůvodnit tím, že Celestie sama už není držitelkou žádného elementu, takže nezmůže nic proti hrozbám, na které je všechna její ostatní moc krátká. Navíc má na práci i jiné věci, přece jen řídí celou zemi.

I Lauren sama říkala, že dle jejích představ by se Twilight nakonec stala nástupkyní Celestie. I když nevíme, jak moc se představy nynějších tvůrců liší od její vize, doufám, že se budou snažit pokračovat v její tradici. Zatím to tak vypadá, z Twilight je alicorn, Dash nejspíše stále je ve výcviku na Wonderbolta atd.

Jsem zvědavý, jestli a jak se to vše podaří autorům pospojovat. Možná, že Celestie má pro Twilight plán, a to je také z části důvodem, proč se do takových záležitostí raději nevměšuje.

Strašně se těším na rozšíření mytologie v S4, to je to, co ten seriál potřebuje, i když je pro děti. Přece jen, dohady jsou jen dohady.
]
Právě, i když to zní krásně, co jsi napsal, stále jde jen o spekulace. Ono se kolikrát praví, že čím více si toho mohou diváci domyslet, tím lépe, ale způsob, jakým poníci něco nakousnou a pak okolo toho můžeš udělat 10 verzí spekulací se mi nelíbil už za dob G1, natož tady. No, když tam vysvětlí víc z mytologie, budu jedině rád.

Jinak, co se týče Celestie jako absolutní hvězdy, narážel jsem na představovací video: http://www.youtube.com/watch?feature=pla...HRLWvOo83o Je sice pravda, že aby v rámci marketingu nevykecali všechno, tak tam nemohli uvést úplnou pravdu, ale v té době nebyl známo, že Equestria je jen stát na kontinentu (aniž bych snižoval kvality Lauren, dost možná to v té době nevěděli ani sami tvůrci Pinkiesmile ).

Nejlepší bořič prvních 30 vteřin toho videa je epizoda Hearth's Warming Eve. Jakkoliv jsme si mohli myslet, že princezny jsou nějak spjaty s pohybem slunce a měsíce, rázem vzalo vše za své. Navíc, ta epizoda se trochu bije i s příběhem Discorda (a možná i krále Sombry) - zjevil se zčista jasna až po vzniku Equestrie (a samozřejmě ta vlajka).

Kéž by S4 vysvětlila historii lépe.
Myslím, že to představovací video ani nelze brát v potaz, když tam ani neuvedou, že i Luna je alicorn Rainbowlaugh

Edit: Ano, větší kontinuita by seriálu prospěla. Je to o tom, aby se bornies nažrali a pořád to bylo vhodné i pro děti.

Co se týče Hearth's Warming Eve, ta epizoda přinesla dost důležitý kus equestrijanské historie. Bylo řečeno, jak a proč Equestria vznikla, ale neví se, jestli to bylo 10 nebo 1000 let před tím, než se C+L chopily vlády. První známí záporáci jsou Windigos, kteří byli vyhnání plamenem přátelství, a pak je mezera, o které zase nic nevíme.

Možná, že Sombra a Discord rozvrátili původní Equestrii nastolenou těmi třemi klany a alicorní sestry ji po jejich porážce znovuobnovily.
Málo spoilerů v předchozích měsících si tvůrci vynahrazují nyní.

http://www.equestriadaily.com/2013/10/se...-ever.html

Umím si představit opravdu divné věci. Nechť mě zkusí překvapit. Pinkiehappy
Nemôžu pridať aj nejaké polminútové video? ;_;
Já mám takový dojem, že se něco takového musí objevit každým dnem. (Ano, ten mám už půl roku, no nyní se to nezadržitelně blíží)
Fun1k : nechci ti to nějak kazit, ale ten obrázek je ne konci PMV Perform This Way, který vzniklo ještě před 2.sérií. Bude to fake, což nemění nic na tom že narvat mého nejoblíbenějšího zpěváka/komika do MLP by byla nejepičtější věc, co si umim představit.
Já vím, že ten obrázek je tam jen proto, aby tam bylo něco relevantního, nebral jsem na něj ohledy. Pobavily mě ty komentáře pod tím článkem, které se toho hned chytly.

Jsem myslel různé jiné divné věci.