Bronies.cz

Úplná verze: S5 - Všeobecná diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Eh... pořád nám nehodlaj říct datum zahájení? Oh well, samotnej trailer je dost epic Rainbowlaugh
No tak po tomto traileri mi to už ozaj nepríde ako seriál pre malé dievčatká Rainbowlaugh (to už viac-menej ukázal aj posledný dvojdiel) Vyzerá to naozaj dobre. Ten hrad skrýva tajomstvá jak Atlantída, myslím, že si ho nakoniec obľúbime Twilightsmile A na stromodom ostanú pekné spomienky Pinkiesmile
Všimli jste si taky, že všichni v té vesnici mají omezený počet typů sestřihů? U klisen ve videu vidím 3-4 a u hřebců jsem si všiml všehovšudy jen jednoho typu.
Typický komunismus.
Příběh opředený záhadami? To se mi zamlouvá! A ona křišťálová reklama na nový hračky má i další využití, skvělá zpráva sama o sobě! Už aby pátá série začala, nemůžu se dočkat na rozvinutí příběhu, a hlavně, na odhalení záhady '=' CM! Rainbowkiss
Tenhle trailer ve mě probudil to hype které se ze mě téměř vytratilo. Snad s5 nezklame Pinkiesmile
Vypadá to dobře, snad to i dobré bude Rainbowlaugh Co víc říct...
Dala som si dokopy 2+2 a nudím sa, takže som trocha špekulovala a rozhodla sa tu trochu popísať pár vecí, ktoré si človek nevšimne na 1. krát:

V prvom rade som študovala mapu, ktorá sa objavila zo znamienok. Na prvý pohľad som v tom bola stratená ale nakoniec som sa spamätala a vyznačila si pár miest. Pomocou sneak peeku som zistila, kde sa nachádza Canterlot a tu môžeme hneď vidieť, že oproti ostatným miestam je pekne malý.
Vždy som si myslela, že Canterlot (presnejšie tá hora kde Canterlot leží) je veľká, pretože som vychádzala z tejto mapy:
[Obrázek: hd_map_of_equestria__official___by_austi...59y8wl.jpg]
No na pravo na mape z Traileru mi padli oči na veľké údolie na pravo.
[Obrázek: 5f52c372ca_100323740_o2.png]
Podľa starej mapy to je údolie griffinov, čo je super. Môže to byť náznak toho, že sa dočkáme aj niečoho z Griffinovského kráľovstva (asi to skloňujem zle). A podľa mapy z traileru je to kráľovstvo fakt veľké.
---
Ďalej je zaujímavé ako sa CMka zo sneak peeku pohybovali po mape: Ponyville -> Canterlot -> Crystal Empire -> dedina ,,=" / Neighagra Halls??
---
Ako som písala už pred pár hodinami. Bola som v tom, že hrad stojí na mieste kde je knižnica, takže ma prekvapilo, že máme aj knižnicu aj hrad. A zaujímavé je aj to, že knižnica je totálne spálená a okolie je v pohode ako by sa nič nestalo.
---
Trailer - 0:38
Môžeme si všimnúť nejakých ako keby dverí nad ktorými je ,,=" a vo dverách ako keby rôzne CMka. Neviem či sú to CMka alebo niečo iné. V unHD kvalite sa to ťažko rozoznáva Rainbowlaugh
Vyzerá to teda ako by tí poníci boli začarovaní a ich talenty boli odobrané/uveznené alebo také niečo.
---
Zaujímavé je aj to ako sa každý usmieva + 0:47 -> poník v strede -> žeby starostka alebo také niečo?
Možno nepriateľ 1. epizódy? Rainbowlaugh
Spolu s týmto je zaujímavý štýl hrivy ako tu už písal Ivo.
---
To je zatiaľ všetko.
Záhada "=" ... hm Twilightsmile mno... tak trocha hlavně-nic-neprozrazovat spekulací a trocha toho (head)canonu:

CM symbolizuje unikátní talent dospělých poníků. Dá se říct, že jde o symboliku individuální unikátnosti každého jedince. Už od první chvíle, kdy se CM v podobě "=" objevil... co vlastně znamená? Jaký talent by měl poník s cutiemarkem "=" ? "Rovná se" v angličtině equal/equality. Takže... se vlastně nebude od ostatních odlišovat. Ztratí svoji individualitu, svůj talent a stane se z něj řadový člen stáda, nijak se neodlišující od ostatních

Když se poprvé objevil jako změněný CM pro mane6, nabízí se vysvětlení: že je Equestrie ne zrovna pohostinné místo, už jsme viděli. Překvapilo by někoho, kdyby v odlehlé části MLP univerza žila společnost, která by svoje členy nutila potlačovat individualitu? Prostě by nutila jedince se chovat jako řadový člen stáda, protože kontrola, nadvláda... Poníci, kteří budou násilně přinuceni v této společnosti žít, ztratí svůj speciální talent - a protože už jsme v posledním díle S4 viděli, že CM může někdo ukrást (Tirek), není od věci předpokládat, že jej lze i změnit.

Příměr s reálným světem je nasnadě - potlačování individuality rozbíjí unikátní vztah mezi lidmi, jimiž přátelství bezpochyby je. Navázat přátelství s lidmi, kteří jsou stejní se může zdát snadné, ale pak si nevážíme druhého jedince proto, kým je, ale pro vlastnosti, které jsou nám společné - tedy je to přátelství zahleděné do sebe, ne na druhého.

Individualita dává přátelství to, čím je: učí nás vážit si druhého, byť není stejný jako my a snaha unifikovat všechny členy společnosti do jednoho rámce s minimálními odlišnosti je bezpochyby jedním z jevů, které přátelství neustále čelí. Navíc se tak děje skoro pořád... znáte to: Nevystupuj z davu! Jsi normální? Ne, tohle přece není normální!

Takže... mane6 přijde do takové společnosti, kde násilným způsobem ztratí svou individualitu. Ale protože je pojí víc, než jen členství ve společnosti (vzpomínky, společné zážitky), najdou k sobě cestu zpět - třeba jen díky náznakům, které se jim více či méně náhodou stanou a začnou si pomalu vzpomínat...

Bude zajímavé sledovat, jak se i zbytek poníků začne probouzet a objevovat svoji individualitu... jak to dopadne, až se třeba setkají s CMC ... Rainbowlaugh [spoiler: omg... radši stop...]

Dear Princess Celestia! Today I learned, that being the same is not the same as being friends. You can easier achieve friendship with similar ponies, but being individual and respect other diferencies makes friendship much more valuable and strong. Because you do not value your equality, you value the personality as a whole - better and worse parts alike. Your dear friend, Princess Twilight.

A ano... na S5 se těším opravdu HODNĚ!
(11.02.2015, 23:27)Oggy123 Napsal(a): [ -> ]Trailer - 0:38
Môžeme si všimnúť nejakých ako keby dverí nad ktorými je ,,=" a vo dverách ako keby rôzne CMka. Neviem či sú to CMka alebo niečo iné. V unHD kvalite sa to ťažko rozoznáva Rainbowlaugh
Vyzerá to teda ako by tí poníci boli začarovaní a ich talenty boli odobrané/uveznené alebo také niečo.

To je komunistický panelák ve kterém jsou uvězněné právě ty individuality (CM) Rainbowlaugh